Milieustraat Leeuwarden

Inwoner Bij Loket Milieustraat En Kijkt In Camera LR Liggend

Adres
Greunsweg 86
8937 AN Leeuwarden
Open route in Google Maps

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 16.30 uur
Zaterdag: 09.00 - 17.30 uur
Voor deze milieustraat moet je een afspraak maken. Neem ook je milieupas mee.

Afspraak milieustraat

Al onze milieustraten zijn gesloten op de volgende feestdagen: nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en eerste en tweede kerstdag.

Welk afval kan ik op de milieustraat Leeuwarden inleveren?

Op de milieustraat in Leeuwarden kun je onder meer de volgende soorten afval inleveren: glas, grof snoeiafval, kringloopgoederen, metaal, papier, klein chemisch afval, textiel, kleine en grote elektrische apparaten en asbest*.

*Voor het afleveren van asbest en asbestgelijkend materiaal moet je een meldingsformulier aanvragen bij je gemeente. Asbest en asbestgelijkend materiaal dien je dubbel verpakt, in stevig plastic en in handzame pakketten aan te leveren.

Afval voor de milieustraat
Asbest Verpakt In Container LR Close Up Liggend

Tarieven milieustraat Leeuwarden

Op onze milieustraten betaal je altijd het tarief dat geldt in je eigen gemeente. Ook als je gebruikmaakt van een milieustraat in een andere gemeente, de zogenoemde ‘grenzeloze milieustraten’. De gemeenten Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland en Waadhoeke zijn grenzeloos. Inwoners van deze gemeenten kunnen kiezen van welke milieustraat ze gebruikmaken: de milieustraat in Franeker, Gorredijk, Grou, Heerenveen, Leeuwarden, Oosterwolde of Stiens.

Tarieven milieustraat

Gratis aanhanger lenen

Bij de milieustraat Leeuwarden kun je gratis een aanhanger lenen voor het vervoeren van afval. De borg bedraagt 100 euro, lees hier de regels voor het lenen van een aanhanger. Reserveer een aanhanger door contact op te nemen met onze klantenservice.

Bel 0900 210 0 215
Aanhangwagen Huren Op Milieustraat LR Liggend
Bakfiets Met Michiel Op Milieustraat LR Liggend

Bakfiets lenen

Bij de milieustraat Leeuwarden kun je ook gratis een bakfiets lenen voor het vervoeren van afval. De borg bedraagt 50 euro, lees hier de regels voor het lenen van een bakfiets. Reserveer een bakfiets door contact op te nemen met onze klantenservice.

Bel 0900 210 0 215

Wat gebeurt er met mijn afval op de milieustraat?

Van het afval dat we inzamelen op onze milieustraten, kunnen we meer dan 90% geschikt maken voor recycling. De verschillende soorten afval gaan naar aparte verwerkers. Zo wordt een kapotte tuinstoel weer een nieuwe stofzuigerkap en een oud matras een nieuwe judomat. Kringloopspullen die je inlevert in de speciale container van Estafette recyclewinkels krijgen een nieuw leven door ze te recyclen of te upcyclen.

Ecopark De Wierde

Voor een prettig bezoek gebruiken we onze huisregels. Bij het betreden van al onze Milieustraten ga je hier automatisch mee akkoord.