Milieustraat Gorredijk

Luchtfoto Milieustraat Gorredijk

Adres
Wetterwille 3
8401 GB Gorredijk
Open route in Google Maps


Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 08.30 - 16.30 uur
Zaterdag: 09.00 - 12.45 uur* 

Voor deze milieustraat hoef je geen afspraak te maken.

Al onze milieustraten zijn gesloten op de volgende feestdagen: nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag**, Hemelvaartsdag, Pinksteren en eerste en tweede Kerstdag.

* De laatste zaterdag van de maand is de milieustraat langer geopend en kun je tot 14.45 uur bij ons terecht.

** Ivm Koningsdag is de milieustraat op zaterdag 20 april geopend tot 14.45 uur.

Welk afval kan ik op de milieustraat Gorredijk inleveren?

Op de milieustraat in Gorredijk kun je onder meer de volgende soorten afval inleveren: glas, klein chemisch afval (kca), metaal, papier, snoeiafval, kleine en grote elektrische apparaten en asbest*.

*Voor het inleveren van asbest en asbestgelijkend materiaal moet je een meldingsformulier aanvragen bij je gemeente. Klik op de knop hieronder voor informatie over het veilig inleveren van asbest en asbestgelijkend materiaal.

**Kadavers kun je niet op deze milieustraat inleveren, informeer hiervoor bij je gemeente.

Vlakglas In Container LR Staand

Tarieven milieustraat Gorredijk

Op onze milieustraten betaal je altijd het tarief dat geldt in je eigen gemeente. Ook als je gebruikmaakt van een milieustraat in een andere gemeente, de zogenoemde ‘grenzeloze milieustraten’. De gemeenten Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland en Waadhoeke zijn grenzeloos. Inwoners van deze gemeenten kunnen kiezen van welke milieustraat ze gebruikmaken: de milieustraat in Franeker, Gorredijk, Grou, Heerenveen, Leeuwarden, Oosterwolde of Stiens.

Tarieven milieustraat

Gratis aanhanger lenen

Bij de milieustraat Gorredijk kun je gratis een aanhanger lenen voor het vervoeren van afval. De borg bedraagt 100 euro, lees hier de regels voor het lenen van een aanhanger. Reserveer een aanhanger door contact op te nemen met onze klantenservice.

Bel 0900 210 0 215
Aanhangwagen Huren Op Milieustraat LR Liggend

Wat gebeurt er met mijn afval op de milieustraat?

Van het afval dat we inzamelen op onze milieustraten, kunnen we meer dan 90% geschikt maken voor recycling. De verschillende soorten afval gaan naar aparte verwerkers. Zo wordt een kapotte tuinstoel weer een nieuwe stofzuigerkap en een oud matras een nieuwe judomat. Kringloopspullen die je inlevert in de speciale container van Estafette recyclewinkels krijgen een nieuw leven door ze te recyclen of te upcyclen.

Ecopark De Wierde

Voor een prettig bezoek gebruiken we onze huisregels. Bij het betreden van al onze Milieustraten ga je hier automatisch mee akkoord.