Milieustraat Grou

Luchtfoto Milieustraat Grou

Adres
Oedsmawei 9
9001 ZJ Grou
Open route in Google Maps


Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 16.30 uur
Zaterdag: 08.30 - 11.30 uur

Voor deze milieustraat moet je een afspraak maken. Woon je in de gemeente Leeuwarden? Neem dan ook je milieupas mee.

Afspraak milieustraat

Al onze milieustraten zijn gesloten op de volgende feestdagen: nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en eerste en tweede Kerstdag.

Welk afval kan ik op de milieustraat Grou inleveren?

Op de milieustraat in Grou kun je onder meer de volgende soorten afval inleveren: glas, grof snoeiafval, kringloopgoederen, metaal, papier, klein chemisch afval (kca, alleen op donderdagmiddag), textiel, kleine en grote elektrische apparaten en asbest*.

*Voor het inleveren van asbest en asbestgelijkend materiaal moet je een meldingsformulier aanvragen bij je gemeente. Klik op de knop hieronder voor informatie over het veilig inleveren van asbest en asbestgelijkend materiaal.

**Kadavers kun je niet op deze milieustraat inleveren, informeer hiervoor bij je gemeente.

Hard Plastic In Container Met Afvalsoort Bordje LR Liggend

Tarieven milieustraat Grou

Op onze milieustraten betaal je altijd het tarief dat geldt in je eigen gemeente. Ook als je gebruikmaakt van een milieustraat in een andere gemeente, de zogenoemde ‘grenzeloze milieustraten’. De gemeenten Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland en Waadhoeke zijn grenzeloos. Inwoners van deze gemeenten kunnen kiezen van welke milieustraat ze gebruikmaken: de milieustraat in Franeker, Gorredijk, Grou, Heerenveen, Leeuwarden, Oosterwolde of Stiens.

Tarieven milieustraat

Gratis aanhanger lenen

Bij de milieustraat Grou kun je gratis een aanhanger lenen voor het vervoeren van afval. De borg bedraagt 100 euro, lees hier de regels voor het lenen van een aanhanger. Reserveer een aanhanger door contact op te nemen met onze klantenservice.

Bel 0900 210 0 215
Aanhangwagen Huren Op Milieustraat LR Liggend

Wat gebeurt er met mijn afval op de milieustraat?

Van het afval dat we inzamelen op onze milieustraten, kunnen we meer dan 90% geschikt maken voor recycling. De verschillende soorten afval gaan naar aparte verwerkers. Zo wordt een kapotte tuinstoel weer een nieuwe stofzuigerkap en een oud matras een nieuwe judomat. Kringloopspullen die je inlevert in de speciale container van Estafette recyclewinkels krijgen een nieuw leven door ze te recyclen of te upcyclen.

Ecopark De Wierde

Voor een prettig bezoek gebruiken we onze huisregels. Bij het betreden van al onze Milieustraten ga je hier automatisch mee akkoord.