Recycle Boulevard
Een unieke plek, waar je zelfs een diploma kunt halen! Fris, modern en bovenal: innovatief en inspirerend. De op 18 november 2017 geopende Recycle Boulevard aan de Voltastraat 11 in Leeuwarden is met 8000 m2 niet alleen groots in oppervlakte, maar ook groots in kansen voor mens en circulariteit. En dat willen we graag.
Unieke samenwerkingen
De Recycle Boulevard combineert en verenigt: een moderne recyclewinkel, een inspirerende exporuimte van startups en een goede werkplek voor onderwijs. Jorritsma Bouw heeft bij de (ver)bouw van de Recycle Boulevard steeds gezocht naar een zo circulair mogelijke oplossing, voor Jorritsma Bouw ook een inspirerend project.
In het pand werkt Omrin Estafette samen met het Friesland College en stichting Lezen & Schrijven. Vanuit D-Drive (Friesland College) is de winkel gestyled door studenten. Ook worden van afgekeurde goederen nieuwe ontwerpen bedacht door studenten van de opleiding meubelontwerp. Naast het onderwijs, je kunt er een diploma halen, wordt er samengewerkt met uiteenlopende ketenpartners; producenten, overheid, startups en innovators.
Inclusief? Iedereen doet mee!
Omrin geeft door middel van stichting Estafette Recyclewinkels niet alleen producten een tweede kans. We streven ook naar sociale samenhang. De Recycle Boulevard is een plek voor iedereen: niets of niemand wordt uitgesloten.
Naast de tientallen vrijwilligers die de Recycle Boulevard tot een succes maken, werkt Omrin Estafette ook samen met bijvoorbeeld Stam. Stam vindt dat iedereen recht heeft op passend, betekenisvol en betaald werk. Het team van Stam helpt mensen die door een beperking ondersteuning nodig hebben bij het vinden en behouden van een passende baan. Stam neemt drempels weg, onderzoekt welke vervolgstappen nodig zijn en begeleidt hierbij. Samen zetten Stam en Estafette zich in om vrijwilligers van Estafette te trainen. De vrijwilligers kunnen zo hun talenten ontdekken en zich ontwikkelen, zodat ze een baan kunnen vinden die bij hen past.
Ondernemers zetten schouders eronder
Meerdere duurzame ondernemers, waaronder Stadshout Leeuwarden, dbieb, Wurkjouwer, Wasgoed en L.A.P van A House of Hapiness en bouwen mee aan dit unieke concept. Ook in het onderwijs werkt Estafette samen met onder andere het Friesland College. De circulaire werkplaatsen, stijlkamers en digitale omgeving bieden een unieke leeromgeving voor studenten van de studies creatief vakman, interieuradviseur, styling & design, medewerker productpresentatie, ruimtelijke vormgever en allround DTP-er. In samenwerking met het Friesland College lanceerde Estafette in de Week van de Duurzaamheid 2021 bijvoorbeeld een duurzame upcycle-kledinglijn. Lees meer over de duurzame samenwerkingen van Estafette Recyclewinkels.
Samen maken we het waar! Het enthousiasme van de verschillende partijen heeft ertoe geleid om dit concept te kunnen neerzetten; een prachtige kans om Leeuwarden circulair extra op de kaart te zetten. Daarbij bestaat nu ook het ‘upcyclen’ waardoor compleet nieuwe producten worden gemaakt met een veel hogere waarde dan het oorspronkelijke materiaal. Omrin ondersteunt ondernemers die dit upcyclen uitvoeren.