Biodiversiteit klinkt heel lastig om te stimuleren, daarom hebben wij daarop een visie. Think global, act local. Dit doen we door samen te werken, maar ook door zelf aan de slag te gaan.
Sinds juni 2020 grazen Arla en Ciska op Ecopark de Wierde en worden onderhouden door buurvrouw Durkje.
Kunstenares Claudy Jongstra gebruikt wol voor haar kunstwerken. "Het materiaal is geheel composteerbaar, een mooie vorm van upcycling en kringloop."
Op Ecopark de Wierde hebben een een amfibieën- en reptielentunnel aangelegd. Dit zorgt voor een veilige oversteek.
In 2019 hebben vijf studenten een duurzame bijenhotel voor het festival Welcome to The Village ontwikkeld.
Kinderen van Zorgboerderij Op 'e Romte hebben een groot bijenhotel gemaakt voor het Ecopad en ook Caparis en de Wurkjouwer hebben hieraan bijgedragen.
Ons Ecopad bevat veel onderdelen om de biodiversiteit te stimuleren. Zo hebben we een vlinder hop-over, faunapassage en nestgelegenheid voor insecten.
We staan achter het bijenpact. Hiervoor hebben we getekend en dragen daarom actief bij aan nestgelegenheid voor bijen en juiste flora.
Schapenbuurvrouw Durkje zorgt voor het vee en levert ook lekkernijen uit de streek.
We passen onze maaischema aan. Zo dat het de flora en fauna stimuleert. Daarnaast zorgen we ook voor bloemenmengsels.
Met bijenhotels en korven zorgen we voor extra nestgelegenheid voor insecten. Ook in de bodem is er genoeg ruimte voor fauna.
De Faunapassage is een belangrijk punt voor dieren om over te steken. Omdat we veel rijden, willen we de dieren een veilige en rustige oversteekplaats bieden.
Vlinders zijn belangrijk voor de natuur, maar hebben rustplekken nodig tijdens het vliegen. Daarom is er een vlinderhop-over gemaakt om veilig over te steken.