Milieustraat Oosterwolde

Luchtfoto Milieustraat Oosterwolde

Adres
Nanningaweg 47b
8431 AC Oosterwolde
Open route in Google Maps

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 16.30 uur
Zaterdag: 08.30 - 14.30 uur
Voor deze milieustraat moet je een afspraak maken

Afspraak milieustraat

Al onze milieustraten zijn gesloten op de volgende feestdagen: nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en eerste en tweede kerstdag.

Welk afval kan ik op de milieustraat Oosterwolde inleveren?

Op de milieustraat in Oosterwolde kun je onder meer de volgende soorten afval inleveren: glas, grof snoeiafval, metaal, papier, klein chemisch afval, textiel, kleine en grote elektrische apparaten en asbest*.

*Voor het afleveren van asbest en asbestgelijkend materiaal moet je een meldingsformulier aanvragen bij je gemeente. Asbest en asbestgelijkend materiaal dien je dubbel verpakt, in stevig plastic en in handzame pakketten aan te leveren.

Afval voor de milieustraat
TL Lampen In Container LR Liggend

Tarieven milieustraat Oosterwolde

Op onze milieustraten betaal je altijd het tarief dat geldt in je eigen gemeente. Ook als je gebruikmaakt van een milieustraat in een andere gemeente, de zogenoemde ‘grenzeloze milieustraten’. De gemeenten Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland en Waadhoeke zijn grenzeloos. Inwoners van deze gemeenten kunnen kiezen van welke milieustraat ze gebruikmaken: de milieustraat in Franeker, Gorredijk, Grou, Heerenveen, Leeuwarden, Oosterwolde of Stiens.

Tarieven milieustraat
Ecopark De Wierde

Wat gebeurt er met mijn afval op de milieustraat?

Van het afval dat we inzamelen op onze milieustraten, kunnen we meer dan 90% geschikt maken voor recycling. De verschillende soorten afval gaan naar aparte verwerkers. Zo wordt een kapotte tuinstoel weer een nieuwe stofzuigerkap en een oud matras een nieuwe judomat.

Voor een prettig bezoek gebruiken we onze huisregels. Bij het betreden van al onze Milieustraten ga je hier automatisch mee akkoord.