Milieustraat Franeker

Luchtfoto Milieustraat Franeker

Adres
Morsestraat 4
8801 PZ Franeker
Open route in Google Maps

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 16.30 uur
Zaterdag: 09.00 - 15.00 uur
Voor deze milieustraat hoef je geen afspraak te maken

Al onze milieustraten zijn gesloten op de volgende feestdagen: nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en eerste en tweede kerstdag.

Welk afval kan in op de milieustraat Franeker inleveren?

Op de milieustraat in Franeker kun je onder meer de volgende soorten afval inleveren: glas, grof huishoudelijk afval, grof snoeiafval, grond, klein chemisch afval (kca), kringloopgoederen, metaal, papier, tapijten, textiel, kleine en grote elektrische apparaten en asbest*.

*Voor het afleveren van asbest en asbestgelijkend materiaal moet je een meldingsformulier aanvragen bij je gemeente. Asbest en asbestgelijkend materiaal dien je dubbel verpakt, in stevig plastic en in handzame pakketten aan te leveren.

Afval voor de milieustraat
Estafette Container Op Milieustraat Inwoner Levert Meubels In

Tarieven milieustraat Franeker

Voor het inleveren van sommige soorten afval moet je betalen. Op onze milieustraten betaal je altijd het tarief dat geldt in je eigen gemeente. Ook als je gebruikmaakt van een milieustraat in een andere gemeente, de zogenoemde ‘grenzeloze milieustraten’. De gemeenten Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland en Waadhoeke zijn grenzeloos. Inwoners van deze gemeenten kunnen kiezen van welke milieustraat ze gebruikmaken: de milieustraat in Franeker, Gorredijk, Grou, Heerenveen, Leeuwarden, Oosterwolde of Stiens.

Tarieven milieustraat

Gratis aanhanger lenen

Bij de milieustraat Franeker kun je gratis een aanhanger lenen voor het vervoeren van afval. De borg bedraagt 100 euro, lees hier de regels voor het lenen van een aanhanger. Reserveer een aanhanger door contact op te nemen met onze klantenservice.

Bel 0900 210 0 215
Aanhangwagen Huren Op Milieustraat LR Liggend

Wat gebeurt er met mijn afval op de milieustraat?

Van het afval dat we inzamelen op onze milieustraten, kunnen we meer dan 90% geschikt maken voor recycling. De verschillende soorten afval gaan naar aparte verwerkers. Zo wordt een kapotte tuinstoel weer een nieuwe stofzuigerkap en een oud matras een nieuwe judomat. Kringloopspullen die je inlevert in de speciale container van Estafette recyclewinkels krijgen een nieuw leven door ze te recyclen of te upcyclen.

Ecopark De Wierde

Op de milieustraat Franeker geldt het acceptatie- en terreinreglement. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.