Milieustraat Usquert

Luchtfoto Milieustraat Usquert

Adres
Westerhornseweg 22
9988 NT Usquert
Open route in Google Maps


Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08.00 - 16.00 uur
De eerste zaterdag van de maand: 08.00 - 12.00 uur

Voor deze milieustraat hoef je geen afspraak te maken.
Inwoner van de gemeente Eemsdelta? Neem dan je milieupas mee.

Milieustraat Usquert is alleen bestemd voor inwoners van de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland.

Al onze milieustraten zijn gesloten op de volgende feestdagen: nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en eerste en tweede Kerstdag.

Welk afval kan ik op de milieustraat Usquert inleveren?

Op de milieustraat in Usquert kun je onder meer de volgende soorten afval inleveren: glas, grof snoeiafval, metaal, papier, klein chemisch afval, textiel, kleine en grote elektrische apparaten en asbest*.

*Voor het inleveren van asbest en asbestgelijkend materiaal moet je een meldingsformulier aanvragen bij je gemeente. Klik op de knop hieronder voor informatie over het veilig inleveren van asbest en asbestgelijkend materiaal.

**Kadavers kun je niet op deze milieustraat inleveren, informeer hiervoor bij je gemeente.

Hard Plastic In Container LR Liggend

Tarieven milieustraat Usquert

Voor het inleveren van sommige soorten afval moet je betalen. Op onze milieustraten betaal je altijd het tarief dat geldt in je eigen gemeente.

Tarieven milieustraat
Ecopark De Wierde

Wat gebeurt er met mijn afval op de milieustraat?

Van het afval dat we inzamelen op onze milieustraten, kunnen we meer dan 90% geschikt maken voor recycling. De verschillende soorten afval gaan naar aparte verwerkers. Zo wordt een kapotte tuinstoel weer een nieuwe stofzuigerkap en een oud matras een nieuwe judomat. Kringloopspullen die je inlevert krijgen een nieuw leven door ze te recyclen of te upcyclen.

Voor een prettig bezoek gebruiken we onze huisregels. Bij het betreden van al onze Milieustraten ga je hier automatisch mee akkoord.