Milieustraat Damwâld

Luchtfoto Milieustraat Damwâld

Adres
Koailoane 11
9104 AA Damwâld
Open route in Google Maps


Openingstijden
Maandags gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 08.30 - 16.30 uur
Zaterdag: 09.00 - 12.30 uur

Voor deze milieustraat hoef je geen afspraak te maken.

Milieustraat Damwâld is alleen bestemd voor inwoners van de gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân.

Al onze milieustraten zijn gesloten op de volgende feestdagen: nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en eerste en tweede Kerstdag.

LET OP: 

Vanaf maandag 13 mei starten we met diverse werkzaamheden op ons terrein. De milieustraat blijft gewoon geopend. Mogelijk ondervind je enige hinder door de werkzaamheden, maar we proberen dit uiteraard tot een minimum te beperken.
Volg altijd de instructies van onze medewerkers op.

Welk afval kan in op de milieustraat Damwâld inleveren?

Op de milieustraat in Damwâld kun je onder meer de volgende soorten afval inleveren: glas, grof huishoudelijk afval, grof snoeiafval, klein chemisch afval (kca), kringloopspullen, metaal, papier, tapijt, textiel, kleine en grote elektrische apparaten en asbest*.

*Voor het inleveren van asbest en asbestgelijkend materiaal moet je een meldingsformulier aanvragen bij je gemeente. Klik op de knop hieronder voor informatie over het veilig inleveren van asbest en asbestgelijkend materiaal.

**Kadavers kun je niet op deze milieustraat inleveren, informeer hiervoor bij je gemeente.

KCA Depot Op Milieustraat LR Liggend

Tarieven milieustraat Damwâld

Voor het inleveren van sommige soorten afval moet je betalen. Op onze milieustraten betaal je altijd het tarief dat geldt in je eigen gemeente.

Tarieven milieustraat

Wat gebeurt er met mijn afval op de milieustraat?

Van het afval dat we inzamelen op onze milieustraten, kunnen we meer dan 90% geschikt maken voor recycling. De verschillende soorten afval gaan naar aparte verwerkers. Zo wordt een kapotte tuinstoel weer een nieuwe stofzuigerkap en een oud matras een nieuwe judomat. Kringloopspullen die je inlevert in de speciale container van Estafette recyclewinkels krijgen een nieuw leven door ze te recyclen of te upcyclen.

Ecopark De Wierde

Voor een prettig bezoek gebruiken we onze huisregels. Bij het betreden van al onze Milieustraten ga je hier automatisch mee akkoord.