Milieustraat Damwâld

Luchtfoto Milieustraat Damwâld

Adres
Koailoane 11
9104 AA Damwâld
Open route in Google Maps

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag: 08.30 - 16.30 uur
Zaterdag: 09.00 - 12.30 uur
Maandags gesloten
Voor deze milieustraat hoef je geen afspraak te maken

Milieustraat Damwâld is alleen bestemd voor inwoners van de gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân.

Al onze milieustraten zijn gesloten op de volgende feestdagen: nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en eerste en tweede kerstdag.

Welk afval kan in op de milieustraat Damwâld inleveren?

Op de milieustraat in Damwâld kun je onder meer de volgende soorten afval inleveren: glas, grof huishoudelijk afval, grof snoeiafval, klein chemisch afval (kca), kringloopgoederen, metaal, papier, tapijten, textiel, kleine en grote elektrische apparaten en asbest*.

*Voor het afleveren van asbest en asbestgelijkend materiaal moet je een meldingsformulier aanvragen bij je gemeente. Asbest en asbestgelijkend materiaal dien je dubbel verpakt, in stevig plastic en in handzame pakketten aan te leveren.

Afval voor de milieustraat
KCA Depot Op Milieustraat LR Liggend

Tarieven milieustraat Damwâld

Voor het inleveren van sommige soorten afval moet je betalen. Op onze milieustraten betaal je altijd het tarief dat geldt in je eigen gemeente.

Tarieven milieustraat

Wat gebeurt er met mijn afval op de milieustraat?

Van het afval dat we inzamelen op onze milieustraten, kunnen we meer dan 90% geschikt maken voor recycling. De verschillende soorten afval gaan naar aparte verwerkers. Zo wordt een kapotte tuinstoel weer een nieuwe stofzuigerkap en een oud matras een nieuwe judomat. Kringloopspullen die je inlevert in de speciale container van Estafette recyclewinkels krijgen een nieuw leven door ze te recyclen of te upcyclen.

Ecopark De Wierde

Voor een prettig bezoek gebruiken we onze huisregels. Bij het betreden van al onze Milieustraten ga je hier automatisch mee akkoord.