Omrin Afvalapp gemeente Westerwolde

Hoe krijg ik inzage in mijn legingen?

Als inwoner van de gemeente Westerwolde kun je in de Omrin Afvalapp zien hoe vaak je afval hebt aangeboden en hoe je scoort op het afvallabel. Om toegang te krijgen tot deze functies, moet je eerst een aantal stappen doorlopen. Je moet de app downloaden, een account aanmaken en/of de app updaten. Er zijn een aantal scenario's mogelijk.

Hoe maak ik een account aan?

Scenario 1: Ik heb geen Omrin Afvalapp

  1. Download de Omrin Afvalapp. De Omrin Afvalapp is gratis te downloaden in de App Store of Google Play.

  2. Maak een account aan. Na het invullen van je gegevens krijg je via de post een brief van Omrin met een QR-code opgestuurd. Hiermee kun je je account veilig activeren.

  3. Bevestig je account met de QR-code. De instructies hiervoor staan in de brief die je ontvangt. Je kunt nu je legingen inzien en je score checken op het afvallabel. Let op: als je op 'Start app' klikt, log je niet in met je account en zie je geen afvallabel of legingen(!)
Gemeente Westerwolde Gewichten Inzien Omrin Afvalapp (1)
Westerwolde Afvallabel

Scenario 2: Ik heb de Omrin Afvalapp, maar zie geen legingen of afvallabel

  1. Maak een account aan. Klik op 'Meer' en vervolgens op 'Aanmaken account' en vul je gegevens in.

  2. Activeer je account. Na het invullen van je gegevens krijg je via de post een brief van Omrin met een QR-code opgestuurd. Hiermee kun je je account veilig activeren.

  3. Bevestig je account met de QR-code. De instructies hiervoor staan in de brief die je ontvangt. Je kunt nu je legingen inzien en je score checken op het afvallabel. Let op: als je op 'Start app' klikt, log je niet in met je account en zie je geen afvallabel of legingen(!)

Scenario 3: Ik heb de Omrin Afvalapp én ben ingelogd met mijn account, maar zie geen legingen of afvallabel

Update de Afvalapp. Ga naar de App Store of Google Play, zoek op Omrin Afvalapp en klik op 'werk bij' om te updaten. Staat hier 'Open', dan is je Afvalapp al geüpdatet. Na de update kun je je legingen inzien en je score checken op het afvallabel.

Scenario 4: Ik heb alle bovenstaande stappen gevolgd, maar zie nog steeds geen legingen of afvallabel

In dit geval horen we het graag van je, zodat we je verder kunnen helpen. Neem contact op met het KCC van de gemeente Westerwolde.


Let op:
 account geactiveerd en daarna afval aangeboden? Je ziet de gewichten of inworpen van jouw afval en de score op het afvallabel pas binnen twee werkdagen in de app!

Zo wegen we jouw restafval

Wanneer je naast een vast tarief betaalt per kilo afval en/of per leging, wegen we jouw container. Dit geldt voor inwoners van de gemeenten Eemsdelta, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf en Westerwolde. In een korte video leggen we je uit hoe we jouw restafval wegen.

Bekijk de video
Wegen Containers