Omrin Afvalapp gemeente Eemsdelta

Hoe krijg ik inzage in mijn gewichten en legingen?

Als inwoner van de gemeente Eemsdelta kun je in de Omrin Afvalapp zien hoeveel afval je hebt aangeboden. Om toegang te krijgen tot deze functies, moet je eerst een aantal stappen doorlopen. Download de app, maak een account aan en/of update de app. 

Hoe maak ik een account aan?

Ik heb geen Omrin Afvalapp. Wat nu?

  1. Download de Omrin Afvalapp. De Omrin Afvalapp is gratis te downloaden in de App Store of Google Play.

  2. Maak een account aan. Na het invullen van je gegevens krijg je via de post een brief van Omrin met een QR-code opgestuurd. Hiermee kun je je account veilig activeren.

  3. Bevestig je account met de QR-code. De instructies hiervoor staan in de brief die je ontvangt. Je kunt nu je gewichten en legingen inzien. Let op: als je op 'Start app' klikt, log je niet in met je account en zie je geen gewichten of legingen(!)
Eemsdelta Gewichten Inzien
Eemsdelta Gewichten

Ik heb de Omrin Afvalapp, maar zie geen gewichten of legingen. Wat nu?

  1. Maak een account aan. Klik op 'Meer' en vervolgens op 'Aanmaken account' en vul je gegevens in.

  2. Activeer je account. Na het invullen van je gegevens krijg je via de post een brief van Omrin met daarin de QR-code opgestuurd. Hiermee activeer je veilig je account.

  3. Bevestig je account met de QR-code. De instructies hiervoor staan in de brief die je ontvangt. Je kunt nu je gewichten en legingen inzien. Let op: als je op 'Start app' klikt, log je niet in met je account en zie je geen gewichten en legingen.

Ik heb de Omrin Afvalapp én ben ingelogd met mijn account, maar zie geen gewichten of legingen. Wat nu?

Update de Afvalapp. Ga naar de App Store of Google Play, zoek op Omrin Afvalapp en klik op 'werk bij' om te updaten. Staat hier 'Open', dan is je Afvalapp al geüpdatet. Na de update kun je je gewichten en legingen inzien.

Ik heb alle bovenstaande stappen gevolgd, maar zie nog steeds geen gewichten en legingen. Wat nu?

In dit geval horen we het graag van je, zodat we je verder kunnen helpen. Neem hiervoor contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Eemsdelta. Mail naar afvalscheiden@eemsdelta.nl of bel 14 0596


Let op:
account geactiveerd en daarna afval aangeboden? Je ziet de gewichten of legingen van jouw afval pas binnen twee werkdagen in de app!

Zo wegen we jouw restafval

Wanneer je naast een vast tarief betaalt per kilo afval en/of per leging, wegen we jouw container. Dit geldt voor inwoners van de gemeenten Eemsdelta, Heerenveen, Leeuwarden, Ooststellingwerf en Westerwolde. In een korte video leggen we je uit hoe we jouw restafval wegen.

Bekijk de video
Wegen Containers