Beeldschermen plat

Afdanken via:
Milieustraat of winkelier bij aankoop nieuw apparaat

Want het wordt:
Gerecycled tot nieuwe grondstoffen

Platte beeldschermen lever je in bij de milieustraat of bij de winkel waar je een nieuw apparaat hebt gekocht. De ingezamelde apparaten gaan naar verschillende verwerkers die de apparaten vervolgens demonteren en de grondstoffen scheiden. Uit de ingezamelde apparaten worden veel materialen gehaald die als grondstof hergebruikt worden. Denk hierbij aan ijzer, koper, aluminium, kunststof en glas.

Platte beeldschermen zijn alle soorten beeldschermen zonder beeldbuis. In de praktijk gaat het om TFT-, LCD- en plasma-schermen. Dit kunnen zowel beeldschermen zijn van een computer als televisies. Alle apparaten dienen compleet te zijn; dus géén (gedeeltelijk) gesloopte apparaten!

Let op: tablets, smartphones en laptops hebben ook een plat beeldscherm maar vallen in de categorie Kleine Elektrische Apparaten. Dit is omdat die apparaten niet alleen beeldscherm zijn, maar in dezelfde behuizing ook een computergedeelte hebben.
De afstandsbediening van de televisie kun je inleveren als klein elektrisch apparaat. De batterijen graag verwijderen en inleveren als KCA.

Beeldschermen Plat
Voorbeelden:
TFT-monitor
TFT-televisie
LCD-monitor
LCD-televisie
Plasma-televisie