Wat breng ik naar de milieustraat?

Afval zit boordevol grondstoffen en energie. Daarom is het belangrijk om afval zoveel mogelijk vooraf te scheiden. Afval kan hierdoor nog beter worden gerecycled en hergebruikt.

Wil je weten welke grondstof je naar de milieustraat brengt en wat er daarna mee gebeurt? Hieronder vind je een overzicht van alle verschillende soorten afval. Klik op de symbolen voor meer informatie.

Let op: niet alle afvalsoorten zijn op alle milieustraten aanwezig. Gebruik het filter hieronder om te zien welke afvalsoorten je op de verschillende milieustraten kunt inleveren.

Scan de QR-codes op de milieustraat

Inleveren batterijen en elektrische apparaten

Hou het veilig: lever je batterijen, accu’s en elektrische apparaten altijd apart in. Op één van de duizenden inzamelpunten of bij de milieustraat. Batterijen, accu's en elektrische apparaten zijn namelijk brandbaar, omdat er een chemische samenstelling in zit. Dat geldt voor alles waar een batterij(tje) in zit. Van mobiele telefoons, camera’s, powerbanks, elektrische fietsen tot schoenen met lichtjes en speelgoed. Dus nooit in de container, maar altijd apart inleveren.