Duurzame energie

Nummer 4

Na scheiding en bewerking van jouw afval blijft er een deel over dat wij niet kunnen hergebruiken. Ook dit afval gooien wij niet weg. Hieruit halen we duurzame energie. Dit gebeurt op ons Ecopark én in onze Reststoffen Energie Centrale (REC). Met onze vergisters halen wij groengas uit gft-afval. En in de REC produceren we stroom en stoom. We wekken elk jaar genoeg stroom op om een stad als Leeuwarden van elektriciteit te voorzien.

Dankzij de REC kunnen we een stad als Leeuwarden een jaar lang van stroom voorzien

Zwerfafval Dopje Met Afvalgrijper Met Omrin Afvalzak LR Liggend

Voorkomen van afval

Omrin is niet alleen het bedrijf van de afvalcontainers, vrachtwagens en hightech afvalinstallaties. Achter de schermen doen wij er alles aan afval te voorkomen. Wij willen jong en oud bewustmaken van de waarde van afval. En waarom het belangrijk is om afval niet zomaar weg te gooien. Dit doen op we scholen tijdens de Himmelwike – een jaarlijks zwerfafvalproject voor 9000 kinderen. Ook adviseren wij gemeentes over afval en geven wij inwoners tips om afval te voorkomen.

Kind Bij Duurzame Lantaarnpaal

Een schone leefomgeving

Naast het inzamelen van afval zorgen wij in meerdere Friese gemeenten voor een schone en veilige leefomgeving. Onze reinigingsmedewerkers houden straten, wijken en dorpen schoon. We bestrijden onkruid en ruimen zoveel mogelijk zwerfafval op. En wanneer het vriest in de winter, zorgen onze mensen van de gladheidsbestrijding ervoor dat wegen begaanbaar blijven.

Servies Bij Estafette Recyclewinkels

Estafette

De kringloopwinkels van Estafette nemen een bijzondere plek in binnen de Omrin-familie. Ze zijn een prachtig voorbeeld van hoe wij bouwen aan een circulaire en inclusieve wereld. In onze winkels en werkplaatsen verwerken we elk jaar meer dan een miljoen kilo aan spullen. Maar we geven niet alleen goederen door. Ook talenten, kennis en ambachten. Zo biedt Estafette elk jaar honderden mensen een waardevolle werkervaringsplek.