Milieuvriendelijke onkruidbestrijding

Onkruid verwijderen in de openbare ruimte? Omrin maakt onkruidbestrijding milieuvriendelijk en betaalbaar. We zetten hiervoor de WAVE in. Een machine die onkruid verwijdert zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Geavanceerde sensortechnologie
De WAVE-methode is een niet-chemische, maar zeer duurzame onkruidbestrijding en is effectief en energiezuinig. Met geavanceerde sensortechnologie wordt alleen daar waar onkruid staat, kokend water op het plantje gespoten. Dit selectieve proces gaat door middel van sensoren. De vrijgekomen energie maakt de celstructuur van het onkruid kapot. Bovengrondse delen sterven af en wortels raken uitgeput. Het resultaat is verbluffend: het straatbeeld is niet alleen schoon, maar ook egaal en dat het hele jaar door.

Milieuvriendelijk onkruid bestrijden
De impact van het kokende water is groot op de plant, waardoor de frequentie van behandelen het laagste is van alle alternatieve methoden. De WAVE-machines, die overal in openbare ruimtes ingezet kunnen worden, wordt door veel groenbeheerders gewaardeerd. De sensortechnologie in combinatie met de hoogrendementketels, zorgen ervoor dat deze methode de beste prijs/kwaliteitsverhouding heeft. De thermische onkruidbestrijding van WAVE is uniek. Daarnaast is deze methode geschikt voor alle verhardingen en halfverhardingen, waarbij het werken veilig en schadevrij is.

Hoge capaciteit
De capaciteit van de WAVE-machine is hoog. De machine kan in een gemiddelde wijk elke dag een oppervlakte van één tot twee hectare behandelen. Dat komt neer op twee tot drie voetbalvelden. WAVE werkt niet alleen voor pleinen, straten en stoepen. Ook voor het schoonmaken van kunstwerken en zitmeubilair is WAVE geschikt.

Chemische onkruidbestrijding verleden tijd
In Nederland is het vanaf begin 2016 niet meer toegestaan om chemie te gebruiken bij onkruidbestrijding op verhardingen en half verhardingen.