Koningin Máxima komt op bezoek bij Omrin

Koningin Maxima 2020 01

Werkbezoek Koningin Máxima

Koningin Máxima komt woensdag 26 juni op bezoek bij Omrin! Zij komt naar Friesland voor een werkbezoek aan de Vereniging Circulair Friesland. Insteek van haar bezoek is om een beeld te krijgen van het unieke Friese circulaire bedrijvennetwerk waar wij onderdeel en mede-oprichter van zijn. Het werkbezoek van Koningin Máxima start daarom bij Omrin op ons Ecopark De Wierde in Heerenveen. 

Bij ons maakt zij kennis met ons onderscheidende concept voor optimaal hergebruik van grondstoffen uit afval, zoals kunststoffen, en onze samenwerking met regionale partners in het versnellen van de circulaire economie.

 

Ons Ecopark De Wierde in Heerenveen is hét voorbeeld van doorontwikkeling naar een circulair landschap. Koningin Máxima krijgt een toelichting over de praktijkervaringen die wij en onze partners hebben met het maximaal herbenutten van regionale grondstoffen uit afval, voor nieuwe producten en groene energie. 

 

Ze wordt rond ‘thema tafels’ informeel bijgepraat door een aantal Omrinners. Natuurlijk zijn wij ontzettend trots dat Koningin Máxima speciaal bij ons op bezoek komt als goed voorbeeld. Het is een enorme beloning voor ons allemaal; samen werken we er dagelijks hard voor. De voorbereidingen zijn al in volle gang en wij gaan er een onvergetelijk moment van maken.

 

Na het bezoek aan Omrin vertrekt de Koningin naar het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP)  waar ze praktijkvoorbeelden te zien krijgt die door samenwerking met verschillende regionale, nationale en internationale partijen tot stand zijn gekomen. Aansluitend bezoekt ze nog het bedrijf Nedcam in Heerenveen – producent van pluggen en mallen voor de composietindustrie en ook duurzame concepten voor de bouw. De Koningin  besluit haar bezoek aan Friesland bij Miedema Bouwmaterialen in Leeuwarden – dat zich richt op de gehele circulaire bouwketen en biobased bouwen.