‘Kleine moeite, zo gedaan! En het scheelt extra kilo’s bij het restafval.

Rigje Inia, inwoner van gemeente Leeuwarden

Tip: hang een plastic tas in je kledingkast voor al je te kleine en kapotte kleding

Draagbare kleding kun je kwijt bij Estafette. Maar wat doe je met kapotte en versleten kleding? Veel mensen weten niet dat dit in de Textielbak hoort. Kapot textiel wordt vaak gezien als ‘afval’ en daardoor gooien mensen dit bij het restafval. Is dat dan niet zonde? Zeker, want dit textiel wordt dan niet gerecycled.

Vanzelfsprekend
Voor Rigje Inia uit de Leeuwarder wijk Aldlân is het vanzelfsprekend om oud textiel naar de textielcontainer te brengen. “In het voor- en het najaar ga ik thuis de kledingkasten altijd door. Kleding die nog prima te dragen is breng ik naar de Estafette Recyclewinkel. Andere kleding en schoenen die af zijn of die ik niet meer draag, breng ik naar de textielcontainer bij de supermarkt. Goed om te weten dat textiel dankzij Omrin goed terecht komt.”

 

Of Rigje nog een tip heeft om te voorkomen dat oud textiel per ongeluk toch bij het restafval belandt? “Leg alvast een plastic tas in je kledingkast klaar. Zodra kleding, beddengoed of handdoeken af is, kun je het meteen apart zetten. En als de zak vol is, meteen naar de textielcontainer brengen. Kleine moeite, zo gedaan! En het scheelt weer extra kilo’s bij het restafval én dus geld.”

"Kleine moeite, zo gedaan! En het scheelt extra kilo's bij het restafval én dus geld."

Rigje Inia, inwoner gemeente Leeuwarden

Dia Lr Dirk Edit 2
Paars Achtergrond

♻👘 Waar vind ik een Textielcontainer?

Er staan meer dan 75 Textielcontainers in gemeente Leeuwarden. Er is altijd wel een bij jou in de buurt. Vind een Textielbak bij jou in de buurt via de Omrin Afvalapp, check onderin je scherm bij locaties. Heb je nog niet de Omrin Afvalapp? Check deze pagina: Omrin Afvalapp

Locaties textielcontainers gemeente Leeuwarden

Zie ook:

Sok kapot? Perfect om te recyclen!

Wethouder gemeente Leeuwarden: "Textiel scheiden kan beter."

Gespot in Leeuwarden: 5 opvallende Textielbakken

Janneke Veenstra: "Van oude jassen maken we vloerkleden."