Adopteer een ondergrondse container

Houd jij ook van een schone en nette buurt? Help nu mee door een ondergrondse container te adopteren. Als containeradoptant houd je samen met de gemeente de containers in jouw buurt schoon en in de gaten. Je kunt dit alleen doen, met een groep of bijvoorbeeld met jouw buren.

Wat doet een containeradoptant?
1. Die zet de puntjes op de i bij de ondergrondse container. Als adoptant ruim je klein zwerfvuil op en veeg je de omgeving rondom de container aan.
2. Bijzet van vuilniszakken ruim je op met de ‘Schone buurtpas’.
3. Staat er afval naast een container dat er niet in past? Dan meld je het grofvuil aan bij ons. Wij halen het dan op.

Het adopteren van een container doe je vrijwillig. Jij bepaalt zelf hoe vaak je aan de slag gaat en wat je allemaal doet. Alle kleine beetjes helpen tenslotte. Wij helpen je op weg met schoonmaakmaterialen zoals een bezem, handschoenen, veger en blik en een grijper. Heb je een vraag? Dan kun je die stellen aan onze afvalcoach via afvalcoach@omrin.nl

In opdracht van de gemeente Leeuwarden regelt Omrin de containeradoptie. Omrin is nooit aansprakelijk voor schade die ontstaat tijdens de containeradoptie, zoals bij het opruimen van zwerfvuil/afval door een adoptant. Het gebruik van de door Omrin verstrekte schoonmaakmaterialen is op eigen risico.

Meld je aan als adoptant, dan nemen de afvalcoaches contact met je op. Vul hier het formulier in. De persoonsgegevens die je hier invult, worden alleen gebruikt voor jouw aanmelding als containeradoptant en worden gedeeld met de gemeente Leeuwarden.

Ondergrondse Container In Leeuwarden
Adopteer hier je container

Dit formulier maakt gebruik van Google's reCAPTCHA. Lees hier hun privacy en servicevoorwaarden.