Wijziging huis-aan-huis textiel inzameling in gemeente Leeuwarden

Textiel Wordt Op Afspraak Opgehaald Door Omrin Estafette

Wijziging huis-aan-huis textiel inzameling in gemeente Leeuwarden

Inwoners van gemeente Leeuwarden kunnen vanaf 1 januari 2024 op afspraak hun textiel thuis laten ophalen. Met deze service wordt het makkelijker om oud textiel in te leveren. Via de Omrin Afvalapp, www.omrin.nl of via 0900 – 210 0 215 (aanmelden kringloopgoederen) kunnen inwoners een afspraak maken voor de route voor kringloopgoederen. Inwoners kunnen daarna het textiel overhandigen aan de deur. De oude huis-aan-huis route voor het inzamelen van textiel Leeuwarden vervalt.

Meinard Kuipers, directeur Inzameling bij Omrin legt uit: “Inwoners van  gemeente Leeuwarden konden tot voor kort op vier vaste dagen in het jaar een zak aan de weg zetten. Wij reden dan door de straten van Leeuwarden op zoek naar aangeboden textielzakken. Dat vinden wij én gemeente Leeuwarden niet meer passen in deze tijd. Daarom vragen we onze inwoners om textiel voortaan aan te melden. Zo wordt het inzamelen van textiel nóg duurzamer en rijden wij geen onnodige kilometers.”

"Wij halen textiel nog steeds graag thuis op, maar vragen onze inwoners het even aan te melden. Zo wordt het inzamelen van textiel nóg duurzamer en rijden wij geen onnodige kilometers!”

Meinard Kuipers, directeur Inzamling bij Omrin

Aanmelden is heel eenvoudig

Voor alle inwoners in gemeente Leeuwarden is er dus nog steeds de mogelijkheid om het textiel thuis op te laten halen, maar moet het textiel dus even worden aangemeld. Onze Estafette Recyclewinkel neemt het dan mee op hun route. Aanmelden gaat via de Omrin Afvalapp, via www.omrin.nl of door de klantenservice van Omrin te bellen op: 0900 – 210 0 215 (aanmelden kringloopgoederen).

Textiel naar Estafette brengen of in de Textielcontainer

Inwoners kunnen textiel op meer manieren kwijt. Herdraagbaar textiel kun je ook zelf naar onze Estafette Recyclewinkel brengen. Of maak gebruik van de dichtstbijzijnde textielbak. Er staan meer dan 75 textielbakken in  gemeente Leeuwarden. Vind gemakkelijk een textielbak in de buurt in de Omrin Afvalapp, check onderin je scherm bij locaties. In de textielbakken mag  ook kapot én versleten kleding en textiel in. Zorg er wel voor dat al het textiel droog en schoon is. Stop jouw textiel in een plastic zak als je textiel in de textielbak doet. Check hier wat er in de Textielbak hoort: www.omrin.nl/scheiden