Week van de CE: ‘Werklandschap van de Toekomst’

HR Renate Min

"Voorbeeld van een transitieproces"

Het is de Week van de Circulaire Economie. Iedere dag komt een collega aan het woord over zijn of haar bijdrage. Vandaag Renate van Opzeeland, Omrin’s Locatie- en omgevingsmanager voor Ecopark de Wierde over het ‘Werklandschap van de Toekomst’. “Omrin wil zo een  inspirerende voorbeeld van een transformatieproces voor de regio, Nederland en internationaal zijn!”

 

Omrin (Fries voor ‘kringloop’) zet vol in op een circulaire economie; samen voor minder afval en maximaal (hoogwaardig) hergebruik. Dag in dag uit werken we daar samen met onze partners aan, bijvoorbeeld de ontwikkeling van ons Ecopark De Wierde in Heerenveen tot hét ‘Werklandschap van de Toekomst’.

 

 

"Werken aan de toekomst van volgende generaties"

                 Renate van Opzeeland (Omrin’s Locatie- en omgevingsmanager voor Ecopark de Wierde)

Renate: “Op het gebied van Biodiversiteit hebben we al de nodige stappen op ons Ecopark De Wierde gezet. We zijn koploper binnen het noordelijke Bijenpact. Onze droom is om naast grondstoffenproducent voor hoogwaardig hergebruik van afval ook actief een bijdrage te leveren aan het herstel van de aarde door regionale ecosystemen te herstellen en door biodiversiteit nog verder te versterken.

 

Met ons Ecopark als biodiversiteitshotspot van Nederland en bedrijfsprocessen die zo circulair zijn dat ze de ecosystemen herstellen. Een inspirerende en circulaire werkomgeving voor medewerkers. Denk aan minimaal energieneutraal, emissievrij, klimaat adaptief en een voorbeeld van circulair bouwen. Zonder uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Onze ideeën werken we uit met creatieve input van studenten ‘Management van de Leefomgeving’ van Hogeschool Van Hall Larenstein. Als een broedplaats voor talent.

 

Wij willen zo het inspirerende voorbeeld van een transformatieproces zijn voor de noordelijke regio, voor Nederland en internationaal. Ingepast in de omgeving en met de mienskip. Zo kunnen wij bijdragen aan veel meer Werklandschappen van de Toekomst en daarmee de toekomst van de volgende generaties.”

Inspiratiebeeld5