Week van de CE: ‘Gooi niet zomaar je spullen weg’

LR 2 Omrin Kinderen Toekomst Hr 19 Optimized

Het is de Week van de Circulaire Economie (6 t/m 11 februari). Iedere dag komt een collega aan het woord over zijn of haar bijdrage. Op deze ‘Fridays For Future’ laten wij de nieuwe generatie aan het woord, kinderen van onze medewerkers: Bob, Anouk en Janneke. Hoe denken zij erover? 

Omrin (Fries voor ‘kringloop’) zet vol in op een circulaire economie; samen voor minder afval en maximaal (hoogwaardig) hergebruik. Dag in dag uit werken we daar samen met onze partners aan. Om een leefbare aarde achter te laten voor de generaties na ons. Omrin-ambassadeurs: Bob, Anouk en Janneke zijn er duidelijk over.

"Als we allemaal een beetje beter ons best doen, kunnen we samen veel veranderen"          

Bob 

 

“Er blijft geen bos meer over, en dat allemaal voor een pot Nutella met palmolie. Als we allemaal een beetje beter ons best doen, kunnen we samen veel veranderen. Koud douchen bespaart bijvoorbeeld energie én geeft je een fris gevoel. En waarom zou je altijd alles maar nieuw moeten kopen? Het is goedkoper en beter voor het milieu."

 

Bob: "Gelukkig kun je met kleine dingen wel een verschil maken. Door je afval goed te scheiden – iets wat we ons in gezin bewust doen. En waarom élke dag boterhamzakjes meenemen als jouw lunch ook in een broodtrommel kan…? Als we allemaal een beetje beter ons best doen, kunnen we samen veel veranderen."         

 

Janneke: "Wat ik doe als ik premier van Nederland zou worden? Iedereen verplichten om in een elektrische auto te rijden. Dat scheelt heel veel uitstoot. En ik vind benzine altijd zo stinken."

 

Anouk: "Als ík later baas van ons land word, dan zorg ik ervoor dat iedereen niet meer z’n spullen zomaar weggooit. Als je spullen echt niet meer nodig hebt, breng ze dan naar de kringloop of gooi ze in de goede container… En anders een boete van 150 euro!”

Restyle Atelier