Week van de CE: duurzame houten meubelen uit de circulaire houtwerkplaats

Arnoldtweedehouts

Maximaal upcyclen van meubelen

Het is de Week van de Circulaire Economie (6 t/m 11 februari). Iedere dag komt een collega aan het woord over zijn of haar bijdrage. Vandaag Arnold Hager, houtbewerker bij Omrin Estafette’s Tweedehouts over zijn werk als ‘schatgraver’.

 

Omrin (Fries voor ‘kringloop’) zet vol in op een circulaire economie; samen voor minder afval en meer (hoogwaardig) hergebruik. Dag in dag uit werken we daar samen met onze partners aan, bijvoorbeeld voor onze circulaire houtwerkplaats in Leeuwarden.

"Iets met mijn handen maken, creatief zijn: dát is mijn ding."

Arnold Hager, houtbewerker bij Omrin Estafette’s  'Tweedehouts'

Al het hout dat bij Estafette Recyclewinkels binnenkomt wordt zoveel mogelijk opgeknapt of bewaard en opnieuw ingezet in nieuwe projecten en producten. Onder de noemer ‘Tweedehouts’ worden alle items verkocht in de Recycle Boulevard in Leeuwarden.

Arnold: “Iets met mijn handen maken, creatief zijn: dát is mijn ding. Dit werk is als schatgraven. Je weet van te voren niet wat je binnenkrijgt. Soms ligt een meubel wekenlang onder mijn werktafel. En dan zie je opeens de oplossing. Zo kunnen twee oude kasten samen één nieuw kastje worden; of kun je de goede onderdelen van een tuintafel in een ander meubel kwijt.’

Tweedehouts