Week van de CE: 100% matras recycling, al sinds 2011!

Wvdcerob2

100% Matras Recycling

Het is de Week van de Circulaire Economie. Iedere dag komt een collega aan het woord over zijn of haar bijdrage. Vandaag Rob Kram, manager commercie & logistiek bij Omrin, over de recycling van matrassen. “Omrin was in 2011 al één van de eerste afvalbedrijven die matrassen apart inzamelde!”

 

Omrin (Fries voor ‘kringloop’) zet vol in op een circulaire economie; samen voor minder afval en meer (hoogwaardig) hergebruik. Dag in dag uit werken we daar samen met onze partners aan, bijvoorbeeld voor 100% matras recycling met RetourMatras.

"Wij zijn graag aanjager in de circulaire economie!"

Rob Kram, manager commercie & logistiek bij Omrin

Rob: “Wij zijn graag aanjager in de circulaire economie. In 2011 zijn wij als één van de eerste partijen al met RetourMatras begonnen met het apart inzamelen van matrassen op een aantal van onze milieustraten.

 

In Nederland worden jaarlijks 1,5 miljoen matrassen afgedankt. Daar krijgen wij ook duizenden van binnen. Tien jaar geleden werden die bijna allemaal verbrand. Terwijl ze niet eens goed brandbaar zijn in onze installatie. Nu worden ze apart ingezameld op onze milieustraten en duurzaam gerecycled door RetourMatras. Textiel, PU en latex-foam worden gebaald; metaal versnipperd. De herbruikbare grondstoffen vinden zo weer nieuwe toepassingen. Deze ontwikkelingen maken ons werk alleen maar leuker en duurzamer.

 

Samen streven we er zo naar om afgedankte matrassen duurzaam te recyclen en zodat materialen die vrijkomen volledig hergebruikt kunnen worden. We versterken elkaar. Dat noemen we de kracht van circulair samenwerken!”

 

Recycling Nederland Grafisch 38