Vakantie! We zwaaien Meester Pieter uit!

2223Laatste2

'Boeren en scheetjes'

Het schooljaar 2022 - 2023 loopt ten einde, vandaag gaf hij zijn laatste lessen in Haule aan leerlingen van OBS De Trede. En daarom zwaaien we onze Meester Pieter uit! Hij bezocht dit schooljaar meer dan 100 (!) scholen en kregen meer dan 2.200 leerlingen in Friesland én Groningen les van hem over afval scheiden, zwerfafval en meer. En ja, daar zijn we natuurlijk heel trots op! Want jong geleerd is oud gedaan!

 

Pieter Bleeker kijkt terug op een prachtig schooljaar: "Ik bezoek veel verschillende scholen in Friesland en Groningen van groep 1 'de kleuters' tot en met groep 8 'de beginnende pubers'. Elke school, elke klas én elke leerling is weer anders. Daarom moet je vaak maatwerk leveren. En dat maakt de lessen vaak nóg leuker! "Zo vertel ik aan de allerkleinsten dat onze vrachtwagens rijden op 'boeren en scheetjes'. En dat vinden de kleutertjes natuurlijk hilarisch! Als het kan neem ik een vrachtwagen mee, zodat ze ook even kunnen zien hoe dat werkt."

"De eerste lessen komend schooljaar staan alweer gepland!"

'Meester' Pieter Bleeker van Omrin 

Plastic handdoek

Pieter vervolgt: "Bij de wat grotere kinderen laat ik eerst onze duurzame handdoek voorlezen door een van de kinderen uit de klas. Dan vraag ik ze: Weten jullie dat jullie ook kleren met plastic dragen? Dan mogen ze van mij in hun label kijken van het shirt wat ze aan hebben. En dan leg ik natuurlijk graag uit hoe dat tot stand komt en hoe wij plastic scheiden in onze installaties. Een mooie manier om de aandacht te krijgen en  de rest van de les gaat dan eigenlijk vanzelf."

2223Laatste3
2223Laatste1

Lesgeven in een kerk voor 100 kinderen

"Het leukste wat me afgelopen schooljaar is bijgebleven was ​​toch wel dat ik les gaf aan 100 kinderen tegelijk in een kerk. Daarbij kwamen 3 groepen van basisscholen bij elkaar. Iedereen wilde graag mijn les volgen en er was maar tijd ingepland voor één uurtje. Dus toen heb ik ze allemaal mogen toespreken in een kerk in Groningen. Een leuke en unieke ervaring! Ik ben heel benieuwd wat het komend schooljaar gaat brengen. De eerste lessen staan al weer gepland in september. Dus dan kom ik graag weer terug!", aldus Pieter Bleeker, onze trotse collega en gastdocent van Omrin.