Unieke bijenhotels stimuleren biodiversiteit op Omrin locaties

DSC 6797 OMRIN Bart Lindenhovius LR

Vakwerk voor Biodiversiteit...

Om de Biodiversiteit op onze locaties te stimuleren zetten we stappen, groot en klein. Onze trotse collega's van de houtwerkplaats van Omrin Estafette in Leeuwarden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een serie unieke bijenhotels. Arnold, Ronald, Robbie, Fabian en Oeds lieten hun creativiteit de vrije loop en kwamen met unieke varianten. Allemaal gemaakt van gerecycled materiaal. Arnold: "Het was nog een hele uitdaging, omdat het aanbod van materiaal erg wisselde. Dan moet je creatief zijn. Dat is goed gelukt!"

 

Gaston nam namens onze milieustraten het eerste exemplaar in ontvangst. Onder toeziend oog van Nico, die onze Biodiversiteitsontwikkelingen monitort. De komende tijd worden de bijenhotels op verschillende locaties, waaronder milieustraten en ook de REC in Harlingen, geplaats. Unieke bijenhotels, gemaakt door betrokken vaklieden. Top! 

 

Op Ecopark De Wierde wordt momenteel de pluktuin uitgebreid met een speciale kas. Stuk voor stuk initiatieven waarmee we de Biodiversiteit op de locaties verder stimuleren. 

"Omrin stimuleert actief de Biodiversiteit op al haar locaties!"

Nico Spaansen - beleidsadviseur Omrin 

DSC 6747 OMRIN Bart Lindenhovius LR
DSC 6756 OMRIN Bart Lindenhovius LR
DSC 6775 OMRIN Bart Lindenhovius LR