Succesvol NVRD Jaarcongres in Leeuwarden

1717694190852

'Fan tinken nei dwaan'

De NVRD - dé vereniging voor de publieke afvalbranche met ruim 350 leden: gemeenten, afvalinzamelaars, containerleveranciers, adviesbureaus, ICT-dienstverleners en nog veel meer - houdt jaarlijks een landelijk congres. Dit jaar was Omrin de gastheer in Leeuwarden met als thema: Data & Innovatie ‘Fan tinken nei dwaan’ ('van denken naar doen'). Ruim 375 deelnemers uit de branche deden actief mee. Zie hier het programma.

 

Commissaris van de Koning Arno Brok opende het congres. Een dag eerder was 'zijn' Statenzaal in het Friese Provinciehuis al het decor van de ALV. Rondom de ALV en het congres was ook een zijprogramma met rondleidingen op het Ecopark De Wierde in Heerenveen en de Estafette Recycle Boulevard in Leeuwarden.

"Via de NVRD werken wij verenigd aan een circulaire samenleving. Een samenleving waar afval een grondstof is en het gebruik van duurzame energie de norm. We nemen biodiversiteit als uitgangspunt en inclusiviteit vinden wij vanzelfsprekend."

Hein Grafhorst - Directeur Strategie & Beleid bij Omrin

 

 

Rebelse ideeën

Binnen de NVRD krijgt de Young NVRD ook een steeds prominente rol; dit is een informeel netwerk van jonge medewerkers in de afval- en reinigingsbranche met een passie voor circulariteit. Samen vormen ze een platform voor kennisuitwisseling, samenwerking en bovenal rebelse ideeën.

 

"Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Innovatie in onze branche is één van de sleutels voor circulariteit in de toekomst. En daarbij is het ook tijd voor actie!"

NVRD9
1717612442435
Ed5qyjpo
NVRD13