Rommelridders maken Sint Nyk schoon

Uuqc1233

Rommelridders maken Sint Nyk schoon

Reinier van der Werf (11) uit Sint Nicolaasga heeft afgelopen zaterdag in het kader van de World Cleanup Day, samen met zijn broertje Diets en klasgenoot Mette, als 'Rommelridders' hun dorp weer helemaal schoon en zwerfafvalvrij gemaakt. Wij hebben het trio graag ondersteund met materiaal en duurzame kadootjes. 

Hoe deden ze dat?

Reinier organiseert hij nu al drie jaar de World Clean Up Day in Sint Nicolaasga. Het begon klein met vrienden, familie en buren. Dit jaar wilde Reinier het groter gaan aanpakken. Uiteindelijke deden zestig mensen mee, inclusief de wethouder! De moeders Marije en Afke hebben het trio 'Rommelridders' geholpen met organiseren.

Moeder Afke vertelt: "Wat een enorm groot succes was het zaterdag! 's Ochtends waren er in totaal 29 mensen om zwerfafval op te ruimen (incl. ons als organisatie). Er waren kinderen die zo enthousiast terug kwamen dat ze hun ouders vroegen om samen 's middags weer mee te doen. Zo kwam het dan ook dat we 's middags met 45 mensen hebben opgeruimd! (incl. ons als organisatie). 

In totaal is er 145,9 kilo aan zwerfafval opgeruimd. De deelnemers gingen in groepjes op pad en kregen een kaart met een route mee. Als ze dan terug kwamen konden ze de route die ze hadden gelopen en waar ze hadden opgeruimd intekenen op een grote kaart en werd de afvalzak gewogen.

Aan het einde van de dag was bijna heel Sint Nicolaasga opgeruimd (te zien op één van de foto's met de grote kaart). Eén van de kinderen die 's ochtends en 's middags had meegedaan kwam aan me vragen of we 's avonds ook weer gingen opruimen, want dan kwam hij weer helpen. Prachtig toch?"