REC werkt ook aan stimuleren Biodiversiteit in de Harlinger Industriehaven

Ea9cc5fb 6940 4021 B838 558Cc0d79ea3

Biodiversiteit stimuleren in de Harlinger Industriehaven

Eén van de speciale bijenhotels uit de serie van de houtwerkplaats van Estafette staat nu ook bij onze REC in Harlingen. Klaas en Inge hebben een geschikte plek gevonden, zodat de natuur nu haar werk kan gaan. Eerder heeft Ecologisch adviesbureau FaunaX een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de biodiversiteit van het terrein van de REC in de Harlinger Industriehaven te stimuleren.

 

Klaas: “Hoewel de grond hier niet optimaal is en het hier altijd waait, hebben we genoeg mogelijkheden. We zetten dit bijenhotel eerst hier bij de entree neer. Achterop het terrein zijn ook nog mooie plekjes. Daar gaan we zeker iets mee doen!”’ 

 

Op zaterdag 7 oktober is er een Open Dag bij de REC. Binnenkort meer informatie daarover. Iedereen is welkom! 

 

"Samen naar passende aanbiedingen en oplossingen zoeken"

Ecologisch advies vormt basis

FaunaX, een ecologisch adviesbureau uit Leeuwarden, heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de Biodiversiteit rond de REC te stimuleren. De komende tijd wordt daaraan gewerkt, met een pakket maatregelen, klein en groot. 

 

Inge vertelt: “Er loopt en vliegt hier van alles rond op het terrein. Van steenmarters tot scholeksters en veel insecten. Op het dak hebben we een torenvalk gehad, hopelijk komt die ook weer terug. Ik vind het leuk om zo de natuur een handje te kunnen helpen!”

Ce9f5820 Cd22 4B9e A60e Dabb80a3451c