Plannen voor een recreatieve voorziening voor ‘De Waddenberg’

Waddenberg

Plannen voor een recreatieve voorziening voor ‘De Waddenberg’

Een delegatie van de gemeente Het Hogeland en de provincie Groningen brachten onlangs een bezoek aan de vuilstort van Usquert. Uit onderzoek van de provincie blijkt dat de vuilstort i n Usquert namelijk een recreatieve voorziening kan worden, vergelijkbaar met de VAM-berg in Drenthe. Fietsers en wandelaars zouden de vuilnisbelt kunnen beklimmen en zo kunnen genieten van een weids uitzicht van Stad tot Wad.

 

Genieten van een weids uitzicht van Stad tot Wad

Namens de gemeente was wethouder Karen Hansens aanwezig. “Het college is enthousiast. Het plan biedt Usquert, Het Hogeland en de regio veel kansen. En je geeft zo een berg vuilnis een nieuwe betekenis”, geeft ze aan. “Maar de eerste stap die we moeten zetten, is met omwonenden om tafel gaan zitten. Wat vinden zij van het plan?” Ook Omrin, beheerder van de milieustraat, wordt betrokken bij de plannen.

 

 

Na het opheffen van het Vuilverwerkingsbedrijf Noord-Groningen vorig jaar is de voormalige stortplaats in Usquert, een 25 meter hoge bult in het landschap, eigendom van de gemeente Het Hogeland. De provincie Groningen is verantwoordelijk voor de eeuwigdurende nazorg van de voormalige stortplaats. De milieustraat wordt beheerd door Omrin.

Provincie Groningen En Gemeente Het Hogeland
Provincie Groningen En Gemeente Het Hogeland 2

78% hergebruik

CO2 reductie

Fossielvrij wagenpark

Aanjager in communities