Opening overslaghal Omrin in Groningen

Opening Overslaghal

Opening overslaghal Omrin in Groningen

Een schone en duurzame wereld voor onze nieuwe generaties, met minder afval en meer hergebruik. Dat is het waar de drie ARCG-gemeenten (Groningen, Het Hogeland en Westerkwartier) en Omrin samen aan werken. Bijvoorbeeld door de duurzame verwerking van het Groningse huishoudelijk restafval door Omrin op het Ecopark De Wierde in Heerenveen, zoals dat per 1 januari al plaatsvindt.

Bekijk hier de timelapse van de bouw

Bouw circulaire overslaghal Omrin in Groningen

Circulaire overslaghal
In Groningen is daarom vrijdag door wethouder Kirsten de Wrede van Circulaire Economie [namens ARCG-gemeenten] en Omrin-directeur John Vernooij op het ARCG-terrein de nieuwe ‘circulaire overslaghal’ officieel in gebruik genomen. Vanuit de nieuwe hal wordt het restafval en GFT van bijna 300.000 Groningers fossielvrij naar Heerenveen getransporteerd voor duurzame verwerking. Door de nascheiding kan er meer uit het afval worden hergebruikt.

Een goed voorbeeld van hergebruik
De nieuwe overslaghal is sowieso een goed voorbeeld van hergebruik en ‘circulair bouwen’. Een deel van de hal, zoals de metalen spanten, is opgebouwd met herbruikbare onderdelen van een overslaghal uit Etten-Leur. Die hal is gedemonteerd en delen zijn vervoerd naar Groningen. Ander materiaal, zoals het beton en asfalt, zijn ook van gerecycled en recyclebare grondstoffen.