Open Dag REC in Harlingen trekt meer dan 600 bezoekers

Nadat begin juni Ecopark De Wierde de deuren opende voor publiek, was het vandaag de beurt aan de ReststoffenEnergieCentrale (REC). Iedereen van 12 jaar en ouder was van 10 tot 14 uur welkom om een kijkje achter de schermen te nemen bij de installatie in Harlingen. Daar werd goed gehoor aan gegeven: ruim 600 enthousiaste bezoekers kwamen 'high tech en fun' bij Omrin beleven. 

Beleef Omrin: van unieke kijkjes achter de schermen tot VR Experience
De ReststoffenEnergieCentrale is van zichzelf al indrukwekkend te noemen met high tech apparatuur en grootse machines. Bezoekers kregen toegang tot de gehele installatie: van de stortbunker tot een kijkje in de controlekamer. En van de hitte voelen van de verbrandingsoven tot de rookgasreiniging. Buiten stonden voor de liefhebber verschillende voertuigen van Omrin, Bedrijfsafval en Estafette.

Open Dag REC 13
Open Dag REC 10

Maar er was meer te doen op de open dag. Zo konden bezoekers na afloop van de ronde door de installatie ook zelf achter de grijpmachine plaatsnemen voor een leuke prijs. Ook wilden velen de VR Waste Experience ervaren, een 360-graden-beleving door alle installaties van Omrin. Jong en oud kon tot slot op het HR-plein achter het stuur kruipen om zich even Max Verstappen te wanen. Groen gas geven… misschien wel een Omrin-carrière tegemoet.

Een geslaagde dag voor jong en oud! Bekijk alvast een selectie van de foto's van deze dag. Binnenkort meer…

Open Dag REC 3
Open Dag REC 8
Open Dag REC 9
Open Dag REC 1
Open Dag REC 11
Open Dag REC 16
Open Dag REC 19
Open Dag REC 21