Omrin zorgt voor impuls recycling koffiecups

Omrin Koffiecupevent Erikjankoopmans 59LR

Meer recyclen door nascheiding

Vandaag kwam de koffiesector bijeen op ons Ecopark De Wierde om de samenwerking in recycling te vieren met de oprichting van de Vereniging Koffiecapsule Recyling Nederland (KCR-NL). De gehele koffiesector heeft Omrin, als circulaire afvalverwerker, uitgekozen als eerste impuls in het verder recyclen van aluminium koffiecups.

 

 

"Nascheiding is aantoonbaar de meest consumentvriendelijke manier van recycling"

Lisanne Evers - Vereniging Koffiecapsules Recycling Nederland

Omrin is hét voorbeeld voor de koffiebranche

Door onze nascheiding uit het restafval zorgen wij nu al voor ruim 75% recycling van de aluminium koffiecups. De koffiebranche Koffie & Thee wil dat andere afvalbedrijven ons voorbeeld gaan volgen. “Nascheiding is aantoonbaar de meest consumentvriendelijke manier van recycling. Veel mensen nemen nu niet de moeite om hun gebruikte cups in te leveren”, aldus Lisanne Evers woordvoerder namens KCR-NL.

 

“Daarom gaan wij nu in de praktijk aan de slag met een alternatief voor de eerdere aparte inzameling van cups. De branche wil het recyclingspercentage van de aluminium capsules verhogen van de huidige 25% naar 75% in 2026. Omrin is voor ons hét voorbeeld hoe recycling kan en moet!” 

Omrin Koffiecup Erikjankoopmans 1 Min
Omrin Koffiecupevent Erikjankoopmans 18LR

Unieke samenwerking in de branche

Het contract dat Omrin met KCR-NL (waarin de bedrijven Ahold Delhaize Coffee Company, Beyers Koffie, CAPPAC, Jacobs Douwe Egberts, Nespresso, Nestlé, Euro Caps en UCC Coffee Benelux zich hebben verenigd) heeft gesloten betekent dat wij een aantal zaken extra gaan monitoren, waaronder de route en verwerking van deze aluminium stroom. Ook gaan we verder met initiatieven om onze scheidingstechnieken te optimaliseren, waaronder de nascheiding van non-ferro.

 

Door deze unieke samenwerking met de koffiebranche en monitoring verderop in de keten bevestigen wij onze rol als koploper en ketenbouwer in de circulaire economie.

Bekijk een impressie van de bijeenkomst:

Ondertekening Koffiecuprecycling
Deelnemers Koffiecuprecycling
Koffiecups