Mega-operatie op Ecopark De Wierde: nieuwe zeeftrommel voor scheidingsinstallatie

Afgelopen dinsdag 4 juli kreeg de scheidingsinstallatie op Ecopark De Wierde in Heerenveen een nieuwe zeeftrommel. Een mega-operatie van meer dan 12 uur: via het dak werd de oude zeeftrommel aan het einde van de dag eruit getakeld. Met man en macht werd er tot diep in de nacht doorgewerkt aan het project: rond drie uur 's nachts kon de nieuwe zeeftrommel in de scheidingsinstallatie worden gehesen.

Fotocompilatie installatie nieuwe zeeftrommel:

Nieuwe Zeeftrommel Oude Zeeftrommel
Nieuwe Zeeftrommel Dak
Nieuwe Zeeftrommel Hijskraan
Nieuwe Zeeftrommel Dak Hijskraam
Nieuwe Zeeftrommel Aan Kraan
Nieuwe Zeeftrommel Nieuwe Zeeftrommel
Nieuwe Zeeftrommel Flexen
Nieuwe Zeeftrommel Oud En Nieuw
Nieuwe Zeeftrommel Werkende Mannen
Nieuwe Zeeftrommel Overzicht Van Boven
Nieuwe Zeeftrommel MF Emmen

Duurzame samenwerking met MF Emmen
MachineFabriek Emmen, al ruim 10 jaar partner van Omrin, bouwde, plaatste en onderhoudt de nieuwe zeeftrommel. Een aantal jaren geleden heeft MF Emmen ook de speciale DANO-trommel gerealiseerd voor Omrin. Dankzij deze unieke installatie kan de afvalverwerker 6 miljoen m³ extra gas produceren en gaat er minder restafval naar de Reststoffen Energie Centrale (REC) in Harlingen.

Omrin is trots op de duurzame samenwerking met MF Emmen; door gedeelde kennis en ervaring zijn wij in staat nog meer en beter afval na te scheiden op Ecopark de Wierde.

Zo werkt een zeeftrommel
De nieuwe zeeftrommel is groter, lichter en heeft meer verwerkingscapaciteit. Voor optimale recycling van restafval. Weten wat een zeeftrommel doet? Bekijk de video hiernaast (vanaf 00:15).