Minder afval voor Wergea!

22022023Wergea6

QR-codes aan het raam voor filmpjes over het gemeentelijk afvalbeleid

Omrin is actief in de Mienskip om inwoners te laten meedenken over beter afvalscheiden. Op en top burgerparticipatie. Met een mooi voorbeeld in Wergea (gemeente Leeuwarden). Veel Wergeasters lopen tegenwoordig speciaal een blokje om, langs de etalage van de voormalige katholieke slager aan de Groote Buren 22. Omdat er altijd weer iets nieuws te zien is.

 

De werkgroep Biodiversiteit in Wergea verzorgt de etalage en verzint steeds weer een nieuw thema voor een mooie wereld. Dat zorgt voor veel bekijks en actie in het dorp.  

 

Jet Windig, gepensioneerd onderwijsadviseur van de Friese Poort, is lid van de werkgroep Biodiversiteit en heeft zich over de etalage ontfermd. “We mogen de etalage van de bewoners gebruiken voor onze activiteiten. En het werkt fantastisch! Mensen lopen er echt een stukje voor om en we zitten mooi op de route naar school en de bakker. Er zijn daarom heel veel kinderen die even blijven kijken. Hoe kleuriger, hoe beter! En we hebben nu ook QR-codes aan het raam voor filmpjes over het gemeentelijk afvalbeleid, dus heel modern en interactief.”

 

Op dit moment staat de etalage in het teken van afval en recyclen. Jet: “Samen met Omrin hebben we extra aandacht voor het afvalscheiden en hebben we de etalage speciaal ingericht. Bijvoorbeeld met een container die is doorgezaagd om te laten zien dat 30% van de inhoud nog organisch materiaal is. Zo zonde! Liever maak je daar compost van. Ik heb daarom ook een bakje met wat compost in de etalage gezet.”

"Het werkt fantastisch!"

Jet Windig - werkgroep Biodiversiteit Wergea