MF Emmen bouwt nieuwe zeeftrommel voor Omrin

Schermafbeelding 2023 06 18 135841 (002)

Vakwerk uit Emmen

Samen bouwen aan een schone en duurzame wereld, letterlijk en figuurlijk. Met MF Emmen hebben we een duurzame relatie. Al jarenlang. MF Emmen heeft de eerste zeeftrommel uit het afvalscheidingsproces in onze scheidingsinstallatie geplaatst. Inmiddels moet deze worden vervangen. En omdat wij ook de capaciteit van de sorteerinstallatie willen vergroten, hebben we samen een nieuwe scheidingstrommel ontwikkeld.

 

Na uitvoerig overleg is er gekozen voor een nieuwe en grotere trommel met een binnendiameter van 3.6 meter. Deze nieuwe zeeftrommel heeft een verhoogde verwerkingscapaciteit van 45 ton per uur. MF Emmen bouwt, plaatst en onderhoudt de installatie.

"Waarde creëren voor klanten door nieuwe ideeën om te zetten in actie"

Motto van MF Emmen

Een aantal jaren geleden heeft MF Emmen ook de speciale DANO-trommel gerealiseerd voor Omrin. Dankzij deze unieke installatie kan de afvalverwerker 6 miljoen m³ extra gas produceren en gaat er minder restafval naar de Reststoffen Energie Centrale (REC) in Harlingen.

 

Wij zijn trots op deze duurzame samenwerking met MF Emmen; door gedeelde kennis en ervaring zijn wij in staat nog meer en beter afval na te scheiden op ons Ecopark de Wierde.

 

(dit project wordt mede uitgevoerd met steun van Topsector Energiesubsidies van het Ministerie van Economische Zaken)

 

Mfemmen2.Png