Máxima onder de indruk van Friese circulaire beweging: 'Houd dit vol!'

IMG 6866

Circulair Friesland is koploper

Koningin Máxima bracht woensdag een uitgebreid werkbezoek aan de Friese koplopers in de circulaire economie. Bij Omrin, NTCP en Nedcam in Heerenveen en Miedema in Leeuwarden.

 

Op uitnodiging van de Vereniging Circulair Friesland, waar Omrin mede-oprichter van is en in 2025 inmiddels 10 jaar bestaat, kwam de Koningin kennismaken met circulaire perspectieven. Bij Omrin stond het bezoek in het teken van het hergebruik. Hoe zorgen we ervoor dat ons toch al hoge 78% scheidingspercentage nóg hoger kan? Door innovatie in scheidingstechniek én slimmer produceren. "Heel mooi om te zien hoe Friesland hier al goed mee bezig is", concludeerde ze tevreden. "Hopelijk helpt dit bezoek ook om sterkte te geven aan de provincie om door te gaan. Houd dit vol!"

 

Voor Omrin is het ook juist van belang dat deze verbindende beweging , zoals die in Friesland in gang is gezet, ook in andere regio's een vervolg krijgt. Zo is vorig jaar ook de Vereniging Circulair Groningen opgericht.   

"Heel mooi om te zien hoe Friesland hier al goed mee bezig is"

Koningin Máxima bij haar werkbezoek aan Circulair Friesland

Trotse medewerkers

Het werkbezoek van Koningin Máxima aan Omrin zorgt voor veel blije en trotse gezichten. "Ik heb haar kunnen vertellen hoe we plastics scheiden bij de KSI," vertelt Jouke. Datzelfde gold voor Esther die bij de SI werkt: "Ik vond de koningin geïnteresseerd en enthousiast." Renate kon vertellen over de nieuwbouwplannen op het Ecopark De Wierde: "Ze was oprecht geïnteresseerd in onze plannen. Wie weet komt ze wel weer..."

 

Uiteraard kon een groepsfoto niet ontbreken.

IMG 7492
Libelle Máxima2
IMG 7009
IMG 7363