LOOP Leeuwarden is méér dan een wedstrijd

Loop20233

Gezonde stad Leeuwarden

Ruim 6000 deelnemers, waaronder 25 Omrinners, deden zondag mee aan de 16e editie van LOOP Leeuwarden. LOOP Leeuwarden is meer dan een wedstrijd. Met zo’n vierhonderd vrijwilligers, waaronder zestig bewoners uit de azc’s van Leeuwarden, Sint Annaparochie en Heeg, wordt het grootste hardloop- én wandelevenement van Fryslân in goede banen geleid. Bovendien is er extra aandacht voor vitaliteit, duurzaamheid en de nieuwe generatie met een gratis Kidsrun. Een 'inclusief' evenement, uniek in Nederland.

"Extra aandacht voor vitaliteit, duurzaamheid en de nieuwe generatie met een gratis Kidsrun. Een 'inclusief' evenement, uniek in Nederland"

Kees van Anken, voorzitter Stichting Gezonde Stad Leeuwarden.

Duurzaamheid

Omrin  is duurzaam partner van LOOP Leeuwarden. Op verschillende locaties stonden weer onze bekende Omrin-containers; wij zorgen voor duurzame verwerking van het afval van dit sportevenement. Zo halen we alles uit het evenement voor een schone stad en optimaal hergebruik.

Vitaliteit

Door meer samen te werken met scholen en zorginstellingen wil LOOP Leeuwarden zoveel mogelijk mensen fitter maken, het uitgangspunt van de organisatie Stichting Gezonde Stad Leeuwarden. Zo deden er 311 mensen mee van zorggroep Alliade, werknemers en cliënten. En deden er ook weer 25 Omrinners mee aan verschillende hardloop- en wandelonderdelen.

Grootste gratis Kidsrun van Nederland

LOOP Leeuwarden is de grootste gratis Kidsrun van Nederland. Meer dan 1.000 kinderen hebben deze Moederdag weer door het centrum van Leeuwarden gerend. ‘Bij LOOP Leeuwarden hebben kinderen een speciale plek. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis deelnemen aan het evenement, ontvangen daarbij een medaille én een uniek LOOP Leeuwarden T-shirt’, aldus Kees van Anken, voorzitter Stichting Gezonde Stad Leeuwarden.

Loop20231
Loop20234
Loop20235
Loop20232