Inspireer: "Fast fashion is een ramp voor onze aarde"

Hessel Roosensteinwolke 0 LR

"Wij verspillen niets!"

Hessel van der Laan (Sneek, 1993) is in 2019 als vijfde generatie in het Sneker familiebedrijf Roosenstein Wolke gestapt. Afgestudeerd aan TMO Fashion Business School in Doorn op het gebied van duurzaamheid in de kledingindustrie wil hij de traditie van duurzame kwaliteitskleding voortzetten.

 

Betovergrootvader Johannes Hildebrandus Roosenstein begon in 1886 in Sneek als eerste generatie met het maken van een duurzaam product: ‘De Rooscap’, de schipperspet. Door de jaren heen is de collectie uitgebreid met schipperstruien en nieuwe varianten, maar altijd volgens de oorspronkelijke kernwaarden en kwaliteitseisen.

 

Hessel heeft een duidelijke visie: "Als ondernemer moet je innoveren. Wij willen niet meewerken aan overproductie in de textielindustrie. Daarom gaan wij voor eerlijke producten. Duurzaam, eerlijk gemaakt en van hoge kwaliteit. Voor ons is kleding geen wegwerpartikel dat bewust slecht is geproduceerd, zodat je regelmatig nieuwe kleren moet kopen. Het put nodeloos onze aarde uit, terwijl het ook eerlijk kan."

 

Lees zijn hele verhaal op ons online platform Inspireer de Wereld

"Van ‘fast fashion’ naar ‘fair future’"

Hessel van der Laan - vijfde generatie Roosenstein Wolke