De Grote Zooizee in Natuurmuseum Fryslân: beleef de VR Waste Experience

Herfstvakantie-tip: breng een bezoek aan ! De herfstvakantie staat in het teken van De Grote ZooiZee: Zwerfvuil in Zee, Sloot en Stad. Blikjes, papieren wikkels, chips zakken: wij mensen laten heel wat troep achter op straat en in de natuur. Al dit zwerfvuil belandt via sloot en plas in zee. Hier zwerft het rond als plastic soep om uiteindelijk in microplastics uiteen te vallen en vaak te eindigen in dier en mens. In de Grote ZooiZee gaan kinderen op een plezierige manier oorzaak en gevolg van zwerfafval onderzoeken.

Ontdek en doe
Niet alleen mensen ruimen afval op, de zee heeft zijn eigen schoonmaakteam. Benieuwd wie dat zijn? Je kunt ze in het museum ontmoeten. Of ga zelf afval scheiden, ontdek met de Omrin VR Waste Experience welke reis een plastic fles aflegt en ontwerp je eigen Grote ZooiZee shopper.

De Grote ZooiZee is een samenwerking met Artitude, Waddenvereniging, Friese Milieu Federatie, Omrin, Wetsus, Poiesz en De Grachtwacht.

De Grote Zooizee is te zien en te doen van zaterdag 14 t/m zondag 29 oktober. Meer over De Grote Zooizee: https://bit.ly/3rTA0gG 

De Grote Zooizee Natuurmuseum Fryslân
VR De Grote Zooizee
VR De Grote Zooizee Natuurmuseum Fryslân
Zooizeezand
Tentoonstelling De Grote Zooizee