Circulaire Expeditie bij Omrin

IMG 0338 Min

 

Ecopark De Wierde in Heerenveen was gisteren dé locatie 📍 voor de Algemene Ledenvergadering + Circulaire Expeditie van Vereniging Circulair Friesland. Ruim 100 leden kwamen bijeen op de indrukwekkende locatie van VCF-lid Omrin. De ABC-ruimte zat bomvol circulaire ambitie.

Maar liefst twaalf nieuwe leden stelden zich voor: NEWR strategie & creatie, Infoframe.nl, Sonac (a Darling Ingredients brand), Circletrade, Biosintrum, LWD Basket, hûs en hiem, IKO Waterproofing and Insulation EU, hekstra, Fokkens Grondgoed bv, Bouwbedrijf Postma en Woningcorporatie Thús Wonen. Thús Wonen ontving tijdens de vergadering van voorzitter John Vernooij een certificaat als 150e lid van de vereniging! 

 

"Omrin is koploper in de circulaire economie!"

Vereniging Circulair Friesland

Daarna volgde de Circulaire Expeditie met een interessante 🌟 presentatie over Omrin van algemeen directeur John Vernooij en locatie- en omgevingsmanager Renate van Opzeeland, over de circulaire strategie van Omrin en over de uitbreidingsplannen voor het circulaire bedrijventerrein Ecopark de Wierde met veel aandacht voor biodiversiteit en landschapsontwikkeling.

Hierna kregen de leden onder leiding van de enthousiaste rondleiders ⛑ John Vernooij, Jelmar Helmhout, Martin Ettema en Pieter Bleeker een uitgebreide rondleiding over het terrein, langs de SBI, de groengasproductie en de luierrecycling via de DANO-trommel.

De reacties waren unaniem positief. 

(dit project wordt mede uitgevoerd met steun van Topsector Energiesubsidies van het Ministerie van Economische Zaken)

IMG 0367 Min
IMG 0286 Min
IMG 0311 Min
IMG 0360 Min