Burgemeester Buma bezoekt onze Recycle Boulevard

Buma Textielafdeling

Burgemeester Buma bezoekt onze Recycle Boulevard

Burgemeester Sybrand Buma van de gemeente Leeuwarden bracht vandaag een werkbezoek aan onze Recycle Boulevard van Stichting Omrin Estafette. Onze stichting, die bekendstaat om zijn duurzame en sociale impact, werd door de burgemeester geprezen als een toonbeeld van maatschappelijke betrokkenheid en milieubewustzijn.

 

“Estafette is hét toonbeeld van maatschappelijke betrokkenheid en milieubewustzijn.”

Sybrand Buma - Burgemeester van gemeente Leeuwarden

 

Burgemeester werkt mee op verschillende afdelingen
Tijdens het bezoek kreeg burgemeester Buma een rondleiding en maakte hij kennis met onze vrijwilligers die dagelijks bijdragen aan de missie van de stichting: het bevorderen van hergebruik en het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De burgemeester werkte zelfs mee op verschillende afdelingen achter de schermen en maakte op die manier kennis met onze werkwijze en natuurlijk ook met onze vele vrijwilligers.
“Het werk van Omrin Estafette toont hoe duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid hand in hand kunnen gaan,” aldus Buma. “Samen maken zij een groot verschil in onze gemeenschap.”

B7c38d7a 02Fc 4904 Bdcf 95Ec78b21c3f
Buma Fietsenwerkplaats

Belangrijk voor de gemeente Leeuwarden
De Recycle Boulevard fungeert als een levendig centrum waar gebruikte goederen een nieuw leven krijgen. Dit initiatief draagt niet alleen bij aan het verminderen van afval, maar versterkt ook het maatschappelijk bestaansrecht van de Estafette door werkgelegenheid en leerplekken te bieden aan mensen die elders moeilijk aan de slag kunnen. Burgemeester Buma benadrukte het belang van dergelijke initiatieven voor de stad Leeuwarden en sprak zijn waardering uit voor de toewijding en inzet van alle betrokkenen.