Andries Noppert inspireert 'van nul naar honderd'

Lucaskemper Omrin Inspireerdewereld Andriesnoppert LR 6

Andries Noppert (1994, Heerenveen) is keeper van sc Heerenveen en debuteerde in 2022 voor het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal selecteerde Andries tot ieders verbazing voor het Nederlands Elftal WK in Qatar. Een onmogelijke droom die toch uitkwam.

Andries speelde jaren in de jeugd van sc Heerenveen, en vertrok in 2014 naar NAC Breda om via Foggia (Italië), FC Dordrecht en Go Ahead Eagles in 2022 toch weer bij sc Heereenveen te komen. Hij werd bij sc Heerenveen verkozen tot ‘Speler van het Jaar 2023’. Andries meet 2,03 meter en heeft daarom ook wel de bijnamen ‘De Toren van Joure’ en ‘Il Grattacielo’ (‘De Wolkenkrabber’).

Inmiddels is hij een inspirerend voorbeeld voor velen: "Het allermooiste is, vind ik, dat ik mensen kan inspireren van ‘joh, het is mogelijk, blijf doorgaan, hou geloof in jezelf, laat de kop nooit hangen en werk zo hard mogelijk, dan valt het kwartje ooit een keer jouw kant op.’ Wat je ook doet, en ongeacht in wat voor beroep je ook zit. Ik hoop dat ik mensen daar een beetje mee kan helpen. Ik ben het levende bewijs dat je altijd door moet gaan. "

Lees het hele verhaal van Andries op ons online platform  www.inspireerdewereld.nl , met daarop markante noorderlingen die, net als Omrin, de wereld een stukje mooier en beter willen maken. 

"Ik ben het levende bewijs dat je altijd door moet gaan"

Andries Noppert