Afvalcoaches bedanken Leeuwarders

Leeuwardenbedanktdeff

Betrokkenheid is groot 

In 2023 werd in de gemeente Leeuwarden DIFTAR + ingevoerd; Leeuwarders betalen nu per kilo restafval. Bij veranderingen rondom afvalinzameling ontstaan ook altijd neveneffecten, zoals extra bijzet en dump bij ondergrondse containers.

 

Samen met de gemeente hebben we gekeken naar praktische oplossingen, bijvoorbeeld door de introductie van containeradoptanten en het invoeren van speciale luiercontainers bij kinderopvanglocaties. In de praktijk blijkt het prima te werken, en de betrokkenheid is groot. Hoogste tijd voor een bedankje!

Mooi succes in Leeuwarden

Containeradoptanten geven ons door als er veel troep rond de containers ligt. Zelf ruimen ze ook al losse zakken en zwerfafval rondom de containers op, zodat het redelijk netjes blijft. Onderzoek wijst uit dat als iets netjes is, mensen er minder snel een rommeltje van maken, en het dus langer netjes blijft rondom de containers. De voortekenen zijn positief.

 

Er zijn ook 43 luiercontainers geplaatst bij kinderopvangorganisaties in de gemeente Leeuwarden en bij de milieustraten in Grou en Stiens. Zonder de inzet van de kinderopvang was dit nooit gelukt! Ze worden massaal gebruikt; voor de gemeente Leeuwarden een mooi succes.

 

Om de containeradoptanten en de kinderopvang te bedanken voor hun dankbare inzet, hebben onze afvalcoaches Sietse en Rintyna ze daarom onlangs allemaal een traktatie gebracht; een oranjekoek of  een gepersonaliseerde Tony chocoladereep. Met recht: Leeuwarden bedankt!  

2023 Luiercontainer In Leeuwarden