'Afval is een probleem van ons allemaal'

Lwdoost1

Uniek 20-jarig project

In de komende twintig jaar gaan we Leeuwarden Oost leefbaarder maken: iedereen moet er fijn kunnen wonen, met een goede opleiding en inkomen, en in een goede gezondheid. In de wijken van Leeuwarden Oost wordt het straks dus net zo prettig leven als waar dan ook in Leeuwarden. Dat betekent: een eerlijke kans op een goede baan die bij je past, een betaalbare woning, een schone en veilige buurt, een geschikte opleiding en een goede gezondheid.

Dat bereiken we graag samen met de bewoners van Leeuwarden Oost. En daarom willen we graag dat zoveel mogelijk mensen meepraten over hoe we dat gaan doen.

 

Wat doen Omrin en de gemeente allemaal om afval en rommel in Leeuwarden Oost op te ruimen? En wat kunnen we er zelf tegen doen? Elske van der Kooi – de Beer werkt voor Omrin en betrekt inwoners bij het aanpakken van afval.

 

Lees hier het hele verhaal van Elske.

"Als je kijkt naar het totale beeld in Leeuwarden, dan gaat het eigenlijk heel goed!"

 

Schonere wijk

Elske kijkt tevreden naar de ontwikkelingen: “Als je kijkt naar het totale beeld in Leeuwarden, dan gaat het eigenlijk heel goed. Afval wordt veel beter gescheiden en dat is het doel. Mensen zien ook dat er voor hun winst valt te halen als ze beter scheiden. We hebben maar één aarde, en die is niet oneindig. Je ziet dan mensen steeds meer de urgentie voelen. Hopelijk helpt Programma Leeuwarden Oost om met zijn allen die laatste stap te zetten, naar een schonere wijk. ”

Recycletour Omrin Elske Min 1 1024X768
Lwdoost3

OEPS! Het is bijna goed...

Laatst was er een ludieke stickeractie bij grofvuil en bijzet dat bij de afvalcontainers was gedumpt. “De boodschap was: het is bijna goed!”, zegt Elske. “Want mensen hadden wel de moeite genomen om hun afval daar te plaatsen waar het opgehaald zou worden. Maar toch is het de bedoeling dat je het naar de milieustraat brengt. Dat stond er dus ook: breng mij gratis naar de milieustraat.”