5 opvallende Textielbakken geplaatst in Leeuwarden

Sietze Bij Paarse Textielcontainer

5 opvallende Textielbakken geplaatst in Leeuwarden

Omrin heeft in opdracht van gemeente Leeuwarden vijf opvallende textielcontainers geplaatst op openbare locaties in Leeuwarden. Deze vijf Textielbakken zijn paars gewrapt om aandacht te vragen van voorbijgangers én gebruikers.

 

Elk jaar belandt er – alleen al in de gemeente Leeuwarden- ruim 13 kg textiel per inwoner in de Sortibak. Zonde, want dit textiel wordt daarmee niet gerecycled en dus verbrand. Wanneer textiel in de textielcontainer komt, krijgt het wél een tweede leven. Bijvoorbeeld als kussen, vloerkleed of boekcover.

 

De vijf opvallende Textielbakken zijn volledig paars gewrapt én voorzien van diverse boodschappen zoals een kapotte sok. De paarse kleur verwijst naar de kleur die Rijkswaterstaat heeft toegekend aan het afvalsoort Textiel. En de kapotte sok is natuurlijk om aan te geven dat kapot en versleten textiel ook in de textielcontainer hoort.

 

 

"Kapot textiel wordt vaak gezien als 'afval'. Mensen weten vaak niet dat ook kapot textiel in de Textielbak hoort. Vandaar dat wij hier extra aandacht voor vragen met deze opvallende textielcontainers."

 

Sietse Hofstede, afvalcoach in gemeente Leeuwarden

Locaties

De vijf opvallende Textielbakken vind je op de volgende locaties: in de Pieterseliewaltje, Sem Dressdenstraat, Amelandsdwinger, Jelsmerstraat en de Celebesstraat te Leeuwarden.

"Daarnaast is het belangrijk dat textiel in een plastic zak, met een knoop erin, in de Textielbak belandt. Textiel dat nat en vies is kan niet worden gerecycled. Zonde natuurlijk! Dus het advies aan al onze inwoners: stop het in een zak, knop er in én hup in de bak. Je ziet deze drie makkelijke stappen ook op al onze Textielbakken.”, aldus Sietse Hofstede afvalcoach gemeente Leeuwarden.

De plaatsing van deze 5 imposante Textielbakken is onderdeel van de Textielcampagne in de gemeente Leeuwarden die deze week is gestart. Naast het wrappen van deze textielcontainers wordt er ook online – en offline campagne gevoerd in de gemeente om nog meer inwoners te motiveren en te activeren textiel altijd apart in te leveren.