Primeur in Leeuwarden: nieuw elektrisch vegen

DSC 8260 Omrin Bart Lindenhovius HR

Leeuwarden schoon

Binnen de gemeente Leeuwarden, in de wijken en op de rondwegen, gaat Omrin een nieuw elektrisch voertuig inzetten: de eCleango. Deze volledig elektrische veegmachine is emissievrij, stiller en heeft een grotere actieradius dan de huidige veegmachines.

 

Zowel Omrin als de gemeente is blij met de primeur. "Met deze veegmachine kunnen de wijken van Leeuwarden nog efficiënter en milieuvriendelijker schoongehouden worden.” aldus de Leeuwarder wethouder Gijs Jacobse.

"Met deze veegmachine kunnen de wijken van Leeuwarden nog efficiënter en milieuvriendelijker schoongehouden worden”

Leeuwarder wethouder Gijs Jacobse.

Slim, stil en veilig

In opdracht van de gemeente houdt Omrin de openbare ruimte schoon. Naast de bestaande kleinere elektrische Lynx veegmachines, die vooral worden ingezet voor fietspaden en de smallere straten, kan deze grotere eCleango ook de rondwegen van Leeuwarden schoonhouden. Het accupakket zorgt ervoor dat de veger tot 10 uur kan werken zonder opladen.

 

Bovendien is de eCleango emissievrij en heeft minimale fijnstofuitstoot, waarmee het voldoet aan het hoogste niveau van PM10/PM2.5 certificering met elk 4 sterren. Omdat de eCleango ook extreem stil rijdt en werkt, is de machine ook bijzonder geschikt om in de vroege ochtenduren te werken.

 

Voor de bestuurder is er meer comfort en veiligheid; een ruime cabine met luchtgeveerde bestuurdersstoel, slim door met één hand alle controle- en bedieningselementen te kunnen bedienen en veilig door gebogen achterruiten die zorgen voor ruim zicht rondom.

DSC 8203 Omrin Bart Lindenhovius HR
DSC 8221 Omrin Bart Lindenhovius HR
DSC 8247 Omrin Bart Lindenhovius HR
DSC 8264 Omrin Bart Lindenhovius HR