Alle items actueel

Zaterdag 3 juni Open Dag - Beleef Omrin!

Wat doen wij met jouw afval? Beleef het bij Omrin tijdens onze open dag op zaterdag 3 juni! Van 10 tot 16 uur kun je op Ecopark De Wierde in Heerenveen met eigen ogen zien hoe afval weer grondstof wordt. Ook zijn er demonstraties, live-events en fun voor jong en oud! Gratis entree en parkeren.

Meer informatie
Open Dag Omrin Website

Afval scheiden. Heel normaal eigenlijk.

Door jouw afval goed te scheiden krijgt het een tweede leven. Zo maken we van afval nieuwe producten. Van gft maken we compost. Van een lege curry fles maken we lego. En zelfs van een oude matras maken we een nieuw kussen.

Maar wat hoort nu waar in? En waarom heb je geen aparte container voor plastic? Wij vertellen het je. Heel simpel.

Alles over afval scheiden
Bram En De Biobak (2)

Lentekriebels op onze Milieustraten!

Zaterdag 25 maart a.s. is de Landelijke Compostdag. Op deze dag halen inwoners gratis compost op onze Milieustraten*. Een mooie beloning voor het goed scheiden van afval.

Ik wil gratis compost
Compostvat Van Omrin

Zo wegen we jouw restafval

Woon je in een gemeente waar je naast een vast tarief ook per leging en/of per kilo betaalt? Dan wegen we jouw restafval. We leggen je uit hoe we dat doen.

Zo wegen we jouw restafval
Wegen Containers

Actueel

Legingen en gewichten inzien

Download Omrin Afvalapp

Voorkom vastvriezen van je container

Voorkom vastvriezen van je container

Het kwik daalt deze maanden geregeld tot (ver) onder nul. Dat kan voor problemen zorgen wat betreft de leging van jouw afvalbakken. Zo kan het afval in de container vastvriezen door vocht in de container of het deksel van de container vastvriezen. Lees het blog met wintertips hoe je dit voorkomt.

 

7 wintertips voor jouw container
Vastgevroren Container

Ga de strijd aan met zwerfafval!

Ben jij ook een zwerfafval(s)topper? Met ons speciale opschoonpakket maak jij de wereld schoon! Met NL Schoon hebben we het pakket samengesteld: handige grijper, veilige handschoenen, vuilniszakken (van gerecycled plastic!) en slimme raapinstructies. Vraag snel eentje aan, want op = op!

 

Zwerfafval
Himmelwike Kinderen

Een tweede kans

Een nieuw interieur of lekker geshopt? Dan gaat het 'oude' naar de milieustraat of weg. En ja... daar maken wij weer grondstoffen van, maar het kan ook anders! Wat voor jou oud is, kan voor een ander vernieuwend zijn. Denk daarom aan Estafette Recyclewinkels. Zo stimuleer je ook een duurzame wereld!

 

Estafette Recyclewinkels
Kleding Bij Estafette Recyclewinkels