Estafettewinkel

Tweedehands? Tweede kans!

De belangrijkste doelstelling van Omrin Estafette is het bevorderen van hergebruik van goederen die anders als afvalstoffen verbrand of gestort zouden worden. Producten die normaliter tegen hoge kosten als afval verwerkt worden, kunnen nu door de werknemers van Omrin Estafette opgeknapt en weer verkocht worden. Het hergebruik is goed voor het milieu, niet alleen omdat minder afval wordt aangeboden, maar ook omdat minder grondstoffen nodig zijn om nieuwe producten te maken. Daarnaast bespaart het geld.

Omrin Estafette haalt op afroep nog goed bruikbare, maar toch door hun eigenaar afgedankte spullen op zoals keukenapparatuur, boeken, kleding, meubels, computers, serviesgoed en meer. De spullen worden zonodig gerepareerd in de centrale werkplaats in Leeuwarden. Daarna kunnen ze weer worden verkocht in de winkels in Burgum, Franeker, Harlingen, Leeuwarden, Oosterwolde, Sneek en Sint Annaparochie. 

Werk aan de kringloopwinkel
Naast het bevorderen van hergebruik van goederen heeft Omrin Estafette een andere belangrijke doelstelling. Omrin Estafette werkt met vrijwilligers en gesubsidieerde arbeidsplaatsen. Op deze manier biedt Omrin Estafette mensen de gelegenheid om werkervaring op te doen die ze later weer voor ander werk kunnen gebruiken.

Kijk ook op de website van Omrin Estafette Kringloop